Vanavond staat Heron weer op de agenda…. In september  2008 hebben wij als raad middels een motie randvoorwaarden gesteld. Daar werd ons inziens niet aan gehouden. Wij waren niet de enige partij ook de VVD vond dat het college de motie niet goed had uit gevoerd. Wij vinden het bijzonder dat de fractievoorzitter van de VVD destijds, mijnheer Van Haagen, toen fel tegenstander nu portefeuille houder is.

Mijnheer Van Haagen haalde een jaar geleden  in zijn collumn hard uit naar het CDA. Zijn laatste woorden in de collumn waren ‘gelukkig bepaalt de kiezer en niet het CDA’ Ik wil graag weten hoe het mogelijk is dat een fel tegenstander nu portefeuille houder is. Voor de kiezer is dat namelijk niet te begrijpen.

In februari  vorig jaar zei ik  nog dat Eerlijk Alternatief vond dat het college op pad moest om een auto te kopen en het college terug kwam  met een wrak wat rijp is voor de schredder.

En met die schredder doelen wij natuurlijk op de autodemontagebedrijven die vanuit de Binckhorst verplaatst moeten worden richting HERON. Op de Binckhorst zijn nu twee grote demontage bedrijven die wat ons betreft mogen komen. Zij voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Eerlijk Alternatief heeft eerder in april vragen gesteld over de kwaliteitseisen. In juni kregen wij als antwoord dat wij dit mee kunnen nemen in het beeldkwaliteitsplan. Waarom heeft u dit niet op voorhand verwerkt in het beeldkwaliteitsplan. Wethouder, wij denken bij kwaliteitseisen niet aan de kleur van de te gebruiken stenen of de kozijnen, maar wij willen vooral voorkomen dat beunhazen daar gaan zitten en vragen ons af hoe u nu tegen die kwaliteitseisen aan kijkt. Met de kwaliteitseisen zoals ze nu voorliggen is dat volgens ons namelijk niet tegen te houden. U was een jaar geleden net zo ongerust.

Is het wel nodig die kantoren? Er staat namelijk 6,2 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte leeg en er is nog eens 600.000 vierkante meters verborgen leegstand in Nederland. Is het dan wel handig dat wij 30.000 vierkantemeters kantoorruimte gaan bouwen? Nee, denken wij. Leegstand leidt tot verpaupering. Op die manier wordt HERON niet het paradepaardje zoals het nu wordt gepresenteerd. Wat wel zou kunnen is dat je het een dubbele bestemming geeft. Ook voor wonen. We zien dat leegstaande gebouwen nu omgekat worden voor huisvesting. Ook al dragen wij misschien geen financieel risico; het is het overwegen waard. Hoe staat u daar tegenover.

Verder wordt er ten aanzien van kantoor/ industrieparken het advies gegeven dat de aantrekking groter wordt als er een horecapunt is om een broodje te eten. Is dat mogelijk?

Een ander punt van zorg is voor Eerlijk alternatief is dat het huidig gebied op de ecologische kaart is aangewezen als water en moeras. Het gaat om 23 hectare. Da’s niet misselijk. Waarom maken we een ecologische kaart als we het toch niet behouden? Vervolgens staat in het kwaliteitsplan dat het bijdraagt aan het landschappelijk netwerk Groen Blauwe Slinger en dat het op een belangrijke driesprong van een natuurlijk netwerk ligt. Dit is werkelijk om u te schamen. Op de Noordzijde blijft er ongeveer 14 meter strook over. U noemt dat ook nog een landschapstrip. 14 meter wethouder, zo diep is mijn woonkamer. Dat zijn mooie woorden maar er blijft van die groen blauwe slinger natuurlijk niets over. Vanuit VVD ook punt is dat wel te begrijpen maar met Groen Links in het college hadden wij zulke mooie woorden niet verwacht.

U laat mooie gevels  in het beeldkwaliteitsplan zien met groen om het groener te laten lijken. Wij gaan er vanuit dat onderhoud bij de bedrijven zelf ligt. Maar klopt dat ook? De inrichting van de kavels is privé. Met het oog op kwaliteit van het park worden er aanbevelingen gedaan. Wij willen graag dat u dat voorschrijft.

Dan nog een zorgelijk punt  de verkeersafwikkeling Er zijn in de berekening nieuwe wegen opgenomen die misschien niet eens aangelegd worden. Hoe gaat u dat oplossen? Vorige week weer werd toch weer pijnlijk duidelijk hoe snel Pijnacker-Nootdorp vastloopt als er ook maar iets gebeurd.

Er staat verder dat er ten aanzien van geluidsbelasting er al een verhoogde belasting is  Lees ik nu ‘omdat het al beroerd is mag het nog erger?’

Kortom wij zijn zeer sceptisch, is het nodig, moet je het wel willen en als daarop het antwoord ja is hoe zorgen we dan dat het mooi, schoon, leefbaar, bereikbaar en betaalbaar  blijft.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.