Op het eind van de middag op maandag 22 augustus ontvingen de fractievoorzitters een mail. De burgemeester wil een extra geheime vergadering met de fractievoorzitters (presidium) op 30 augustus.

Het presidium heeft voornamelijk een procedurele rol (vaststellen voorlopige agenda, uitnodigen externen, wijzigen vergadermomenten e.d.) Het presidium gaat dus NIET over politieke besluiten.

Fractie voorzitter, Geurt Visser, van Gemeente Belangen stuurde een tweet de lucht in die Telstar Online publiceerde http://www.telstar-online.nl/nieuws.php?id=32659 De voorzitters reageerde op de mail van de griffie waarop ik de mededeling deed dat Eerlijk Alternatief niet mee doet aan dit soort spelletjes. Zie http://www.telstar-online.nl/nieuws.php?id=32672

Vervolgens plaatste ik onderstaande reactie op Telstar Online.

Het lijkt erop dat het streven van dit vijfhoofdig college is om zijn zeer ruime mandaat verder op te rekken. De functie van de gemeenteraad als hoogste besluitvormend orgaan wordt daarmee om zeep geholpen en dat mag en kan niet.

Als ik het goed begrijp, worden wij pas geƒ¯nformeerd als er een akkoord is bereikt.

Besluitvorming is aan de gemeenteraad De fractievoorzitters vertegenwoordigen een partij maar alle raadsleden dienen een stem te hebben in de democratie dus niet alleen de voorzitters.

Ook zijn alle raadsleden gehouden aan afspraken m.b.t.

vertrouwelijke en geheime documenten c q informatie, dus dat kan het bezwaar tegen ieder te informeren zijn.

Ik bezoek alle (ingelaste) vergaderingen, ben in alle commissies aanwezig. En Jeroen ik ben de enige voorzitter die in ALLE commissies zit. Je moet wel met 1 zetel. Maar ik pas er voor om in een geheim presidium iets voorgelegd te krijgen waar geen democratisch debat over is geweest en vervolgens moet ik mijn mond houden omdat het presidium geheim is.

Het besluit over het geheime agendapunt gaat overigens niet over de burgemeesterswoning.

Tot zover mijn reactie.

De soep zal zoals gewoonlijk niet zo heet gegeten worden. Maar onze partij staat voor Eerlijke democratie en dan moet je soms keuzes maken…. door niet te gaan.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.