Hieronder mijn betoog van de kadernota.

En daar staan we dan, voor de zoveelste keer. Het gevoel dat er niet veel te kiezen valt voor mijn partij heb ik nog steeds omdat de 5 coalitie partijen met 22 zetels alles allang hebben bekokstooft. Ik houd het daarom kort.

U stelt bestemmingsreserves te vormen voor de komkommerweg. Het doortrekken v d Komkommerweg vanaf Schimmelpenninck van de Oyeweg tot de Delfsestraatweg kost bijna 13 miljoen. U geeft zelf zo’n 7 miljoen aan maar u weet dondersgoed dat  de subsisie van 5 miljoen waarschijnlijk niet doorgaat. Subsidieverstrekker Haaglanden heeft al aangegeven de intentie te hebben maar zij hebben geen geld. En van een kale kip kun je niet plukken. Dan komt er nog een voorstel vanuit de coalitie voor uitstel tot na deze raadsperiode. Denkt u nu werkelijk dat deze coalitie dit asfalt over de schutting kan gooien voor de nieuwe coalitie in 2014. Gelooft u nu echt in een sprookje dat het dan beter gaat? U moet keuzes maken en daar heb je soms lef voor nodig. Voor ons is het simpelgewoon geen verlenging. Dan levert fase 1 en 2 ook nog zo’n 5,5 miljoen op Dus een bezuiniging van 18,5 miljoen.

U hoeft dan niet te bezuinigen op welzijn, op de bibliotheek, op sport, op veiligheid.enzovoort

Volgens de tuinders hoeft het ook niet allemaal en laten we wel wezen een sociale, veilige en mooie gemeente is toch echt belangrijker dan een paar meter asfalt.

Eerlijk Alternatief heeft deze keer een hele simpele begrijpelijke boodschap voor haar kiezers en uw boodschap is niet uit te leggen.

Ik licht nog wel een aantal onacceptabele bezuinigingen uit

U wil niet de Zijdeweg aanleggen omdat de nieuwbouwwijk AckersWoude later wordt aangelegd. De Zijdeweg is ook een ontsluiting voor het nieuwe bedrijventerrein Boezem 2. Wil je zorgen dat bedrijven zich hier gaan vestigen moet je het toch goed ontsluiten.

Zoals ik al eerder aangaf is voor ons de ophoging van precarioheffing niet wenselijk omdat ondernemers het al zwaar genoeg hebben

Na jarenlang bakkeleien wordt Pijnacker Noord eindelijk opgeknapt en nu komt u met het konijn uit de hoge hoed voor een lager kwaliteitsniveau herstructurering Noord. Dat kan toch niet. U gaat tijdens het spel de spelregels veranderen met een bezuiniging van 7,5 ton.

U wilt dat de Veiligheidsregio ruim 75duizend in 2012 oplopend tot ruim  3 ton  in 2015 bezuinigt. Waarschijnlijk gaat dat niet lukken omdat er in Haaglanden geen meerderheid is om tot deze bezuinigingen over te gaan. Het kan misschien wel efficiënter; minder bobo’s en letten op wat je aanschaft. Volgens regio 15 is er vorige week een peperdure kraan aangeschaft van zo’n 1,3 miljoen euroDaar had op bezuinigt kunnen worden want je kunt ook een regulier bergingsbedrijf inhuren. Bezuinigingen op veiligheid is wat ons betreft onacceptabel omdat het ten koste gaat van veiligheid.

U wilt één ton per jaar bezuinigen op bijzondere bijstand. Dat mag niet eens volgens Budget Kompas! En als je vindt dat het minder kan reserveer dit dan wel voor de bijstand. U weet dat er steeds meer mensen bijkomen. Steek dan niet je kop in het zand.

Wij vinden ook dat wij moeten afwachten wat het rekenkamercommissieonderzoek op welzijn biedt.  Dan pas moet je kijken waar bezuinigd kan worden bij bijvoorbeeld het SWOP en waarschijnlijk binnen het jeugd en jongerenwerk.

Kortom Eerlijk Alternatief vindt dat stuk asfalt van de komkommerweg veel te duur en dat gaat ten koste van alles en nog wat en dat had niet gehoeven Jammer, heel jammer maar gelukkig zijn er elke 4 jaar verkiezingen.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.