Wat een drama voor Sven. Door zijn coach werd hij naar de verkeerde baan gewezen en zo werd hij gediskwalificeerd op de tien kilometer. Heel Nederland maar vooral Kramer en zijn coach Kemkers zijn aangeslagen. Wij worden ook wel eens op de verkeerde baan gezet. Een voorbeeld.

In de welstandscommissie zitten drie architecten die voornamelijk controleren of gebouwen passen in de omgeving. Eerder gaven wij in de commissie aan dat we liever twee architecten hadden en een burgerlid. Maar dat haalde het niet. Onder het mom van ‘architecten bedenken iets en de burger moet erin wonen’ kwam  er een compromis uit. De commissie zou worden aangevuld met een burger.

In de commissievergadering lag een voorstel dat men een nieuwe architect voor drie jaar wilde aanstellen. Dat vonden wij vreemd, iedereen begint toch met een aanstelling voor een jaar. Verder bleek dat er nog niet was begonnen met het werven van een burgerlid.

In de raadsvergadering hadden wij een amendement (wijziging op voorstel) over de welstandscommissie. Ons voorstel was aanstelling van de nieuwe architect voor een jaar (in plaats van drie jaar) en start met werven van een burgerlid. Wethouder Oudhof (PvdA) gaf in de raad aan dat dat niet kon. Hij zei dat de wet voorschreef dat de aanstelling, in dit geval, altijd minimaal drie jaar is en dat er nog niet begonnen kon worden met werven omdat de verordening -die hem ontschoten was- nog niet af was. Wat niet kan, kan niet en zo trokken wij het amendement weer in.

Een dag later bleek dat die termijn helemaal niet klopte. Nico Oudhof gaf ruiterlijk toe dat hij fout zat maar het kwaad was al geschied. De beste architect was in betreffende raadsvergadering benoemd voor drie jaar en dat kan je niet meer ongedaan maken. Oudhof bood telefonisch zijn excuus aan. Ik was lichtelijk zuur.

Gelukkig heb ik niet vier jaar getraind op dit onderwerp en kan ik nog “mosterd na de maaltijd vragen” stellen (zie bijlage). Sven Kramer en zijn coach kunnen niets meer. En dat is pas echt zuur.

Deel dit:

Laat een reactie achter