In de commissie vergadering hadden wij al een aankondiging gedaan dat wij  een wijziging op de verordening (dus de wet en regelgeving) zouden indienen over hulp in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (zie bijlage) De oppositie steunde en tekende mee… Diverse partijen hadden het amendement van te voren via de mail ontvangen.

Het gaat er ons om dat iedereen mee moet kunnen doen en dat we nooit meer iemand maandenlang in een kleine woonkamer op een hoog-laag bed hebben liggen omdat die persoon geen traplift krijgt.

De hele coalitie (GL, PvdA, D66 en VVD) was  het  wel mee eens maar volgens hen klopte de procedure niet. Dit was volgens hen een inhoudelijke wijziging en dat lag lastig. Daarnaast wisten ze niet goed waar het over ging en er moest eerst een discussie komen Aldus de oppositie.

Zij wisten dus niet waar het over ging??? Tja, makkelijker kunnen we het niet maken bedacht ik mij nog. Maar het pact was gesloten en met een oppositie van 7 stemmen tegen de rest begin je niets.

We hebben onze mond vol tijdens het ouderen debat en NA de verkiezingen komt gewoon niemand het na. Wij hebben onze mond vol over versimpelen van wet en regelgeving en dan gaan we zelf neuzelen. Het is gewoon onacceptabel dat iemand maanden lang in de woonkamer op bed ligt en omdat de aanpassing duurder is dan 5000 Euro. En als je dan boven dat bedrag een verhuisverplichting krijgt wil de gemeente het gehele gezin plaatsen in de Schilderswijk. Of ze krijgen een huis aangeboden in de vrije sector wat niet te betalen is als je op het minimumloon zit met 2 opgroeiende kinderen.

Kijk bij een verhuisverplichting naar de omgeving, kinderen en inkomen. Dat was alles… maar blijkbaar begreep alleen de oppositie het.

Wordt vervolgd in het 1e kwartaal 2011 aldus wethouder Van der Jagt. Dit spelletje is niet te verkopen.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.