De Jonginwebsite is, zoals bekend, vanwege de hoge kosten voor ons onacceptabel.

 

Vanaf 2008 stellen wij dit middels vragen aan de kaak in de gemeenteraad en in de landelijke politiek. Landelijk omdat niet alleen Pijnacker-Nootdorp opgelicht is maar meerdere gemeenten zijn getrapt in het speeltje van twee handige ICT jongens. (Lees verder)

 

In de gemeenteraad is door voormalig wethouder Suijker de toezegging gedaan dat er een evaluatie zou komen en dat die besproken zou worden in de gemeenteraad. Afhankelijk van die evaluatie zou men het contract eventueel verlengen.

 

1 juli las ik op de Telstar Online dat het college had besloten dat er opnieuw een contract afgesloten zou zijn van 1 jaar.

Dat bevreemde mij zeer daar de site pas in oktober 2009 de lucht in was gegaan en er eerder een toezegging is gedaan voor een evaluatie in de gemeenteraad.

Hierop heb ik mijnheer Oudhof informeel gesproken. Hij stelde mij gerust daar het om een tussenevaluatie ging en dat die evaluatie richting raad zou gaan.

Een week later lees ik in de AD Haagsche Courant en in de Telstar dat er toch spraken is van verlenging van contract.

Daarom stelde wij vandaag de volgende vragen.

Loopt het contract tot oktober?

U weet na aanleiding van eerdere debatten, op initiatief van Eerlijk Alternatief, dat de kans klein is dat de raad in meerderheid akkoord zou gaan met contract verlenging.

Is er een mogelijkheid om het contract tot oktober 2011 alsnog op te zeggen?

Is het mogelijk om het huidige contract, 3 maanden van te voren, op te zeggen in juli 2010?

Is het tarief nog steeds 0,16 cent per inwoner? Onderschrijft u dat de doelgroep hoogstens 30% is van aantal inwoners?

Wij willen een specificatie van kosten.

Wij willen een specificatie van unieke hits op uur, data, aantal bezochte pagina´s per hit en tijd per hit. Dit is makkelijk op te vragen. Wij hebben namelijk het vermoeden dat wanneer Jongin in het nieuws is, via onze website of via TOL, het aantal hits toe neemt.

80% van de site is landelijke doorklik informatie hieronder valt ook het forum.

Op het forum staat seksistische taal. Eerder heeft wethouder Suijker op onze vragen aangegeven dat 20.000Euro onder andere gestoken zou worden in begeleiding.  Is er nu een filter op het forum zo ja hoe kan er dan zoveel schunnige taal op staan, zo nee waarom niet.

Waarom heeft de gemeenten geen evaluatie verzonden naar de raad.

Update; Een dag later ontvingen de raadsleden een evaluatie (zie bijlage) Daarmee in ons gevoel nog niet weg genomen!


Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.