Op zes juli 2006 werd de motie van de VVD met steun van CDA en CU-SGP aangenomen ten aanzien van de handhaving en ontmoedigen Homo Ontmoetings Plek (HOP)

Achter benzinestation Ruijven, langs de snelweg A13 is een gebied waar men name mannen met elkaar zitten te vunzen en te vozen. Wij keuren dat niet goed maar wij weten dat elke gemeente zo’n plek heeft.

Gaat men handhaven dan gaat het verplaatsen. Je ziet dat ook met bijvoorbeeld een samenscholingsverboden. In DenHaag is een samenscholingsverbod en vervolgens gaan die gasten net over de grens in Nootdorp lopen klieren. En het kost geld, bij ons zo’n 80.000 €uro per jaar.

Als we kijken naar de top ergernissen van de burger is staat daar van alles tussen zoals hard rijden, hondenpoep, vandalisme en hangjeugd. Niet de Ruijven. Wij zetten het geld liever anders in.

Wij vinden ook dat er naar burgers beter geluisterd moet worden zie mijn eerder geschreven stukje op 11 juni 2009.

Het is toch raar dat de raad andere prioriteiten heeft dan onze burger.

De HOP kwam weer aan de orde tijdens de raadsvergadering. Omdat de zetels, partijen behoorlijk verschoven zijn deed Buddenberg de toezegging dat dit na het reces weer op de agenda staat.

Wij hebben twee maanden geleden een initiatief ingediend voor camerabewaking. Hierover schreef ik op 9 juni 2010. De burgemeester heeft tijdens de commissie vergadering de toezegging gedaan dat dit initiatief in een aparte commissie vergadering wordt besproken.

Gisteren had ik overleg met de burgemeester Rik Buddenberg. In dit bilateraaltje heb ik aangegeven dat ik voor een vergadering veiligheid ben. De politiemonitor, de HOP en het camerabewaking initiatief en misschien een werkbezoek aan de politie moeten in samenhang worden besproken.

Door onze inspanning komt er in in september een veiligheid vergadering over de HOP, camera’s en vast nog veel meer.

In de bijlage ziet u het een en ander over de HOP. Eerder schreef ik al over de politiemonitor, camera’s etc. Ook deze stukken staan op deze website.

Wordt vervolgd

Deel dit:

Laat een reactie achter