Mijn man en ik verschillen wel eens van mening of we peilen de meningen en dat bespreken we dan aan de keukentafel. Grote en kleine zaken passeren de revue; wel of geen zakgeldverhoging, wel of geen verbouwing etc.

Zo is politiek ook een beetje. In de politiek gaat het natuurlijk wel over hele grote dingen. Gaan we wel of niet de helft van HERON aan DenHaag verkopen, wat is dan de zeggenschap, hoe is de verkaveling en als we het niet doen verliezen we dan echt de zeggenschap over HERON?

Soms kunnen de discussies hoog oplopen maar we blijven netjes naar elkaar.

In de commissie Welzijn liep het volledig uit de hand. Wat gebeurde er?

Wethouder Leo Suijker zei eerder, na het jongeren debat, tegen mij dat vanaf nu zijn enige doel was om mij af te maken. Hij zou alles op alles zetten om mij persoonlijk af te maken. Hij was niet alleen dreigend in taal maar ook zijn houding was intimiderend en agressief. Ik heb dat diezelfde avond gemaild. Ik vond en vind dat ongepast en wilde van hem één op één excuses. Hij had een andere mening.

Een paar dagen later. In de commissie welzijn wilde hij, zoals gebruikelijk, mij een hand geven waarop ik zei dat ik eerst excuses wilde over zijn eerdere opmerking. Hierop ontstak hij in woede en zei dat ik het laagste van het laagste was, ik was ongedierte. Dit sprak hij ook nog eens uit door de microfoon waarop de vergadering werd geschorst. Uiteindelijk bood hij zijn excuus aan naar mij en naar de commissie.

Ik wil graag iets kunnen vinden, zeggen, overwegen en daarop sturen en controleren. Dat is ook de taak van een raadslid. In de politiek mag je het inhoudelijk niet met elkaar eens zijn maar je blijft netjes naar elkaar. Aan de keukentafel blijf je ook netjes naar elkaar en als dat niet meer lukt dan ga je scheiden. In de gemeenteraad kun je een wethouder naar huis sturen maar twee weken voor de verkiezingen lukt dat niet.

De burger zit niet te wachten op een bestuurder die een raadslid schoffeert. Morgen is er om 9.00uur een gesprek tussen ons met als gespreksleider de burgemeester. Ik  blijf, hoe dan ook, kritisch toetsen en controleren. Het gaat in onze gemeente om belangrijke zaken die goed overwogen moeten worden zoals HERON.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.