Het raadswerk is niet alleen ingaan op notities maar ook je bemoeien met andere zaken.

Dierenarts Hogendoorn aan de Overgauwseweg is zo’n zaak. Zij moeten nu weg. Dat zou doodzonde zijn daar het de enige veearts is in het dorp. Op 8 februari jl. is DAP Hogendoorn en de bijbehorende trimsalon op de hoogte gesteld van het besluit van handhaving. Dit besluit is genomen op grond van het feit dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp niet langer instaat is iets voor de DAP Hogendoorn en trimsalon te kunnen betekenen. Dit wordt beargumenteerd op het feit dat er een uitspraak ligt van de Raad van State.

 

Volgens onze informatie blijkt ineens dat de Gemeente Pijnacker-Nootdorp wel degelijk in staat is meer te kunnen betekenen voor de DAP Hogendoorn en trimsalon te Pijnacker. Dit berust ik op artikel  14.3.1 ‘Ontheffing bedrijf aan huis’ uit Bestemmingsplan Duurzame Glastuinbouwgebieden – regels, pag 27. Het gaat hier om een bevoegdheid van burgemeester en wethouders. Eerder al zijn de Gemeenten Bleiswijk en Middelburg op grond van dit artikel in staat geweest een DAP op een woonbestemming te vestigen.

Dit brengt dé mogelijke oplossing in deze zaak vanuit een totaal nieuwe invalhoek waarin de uitspraak van de Raad van State GEEN rol speelt.

Wat doe je dan als raadslid? Vragen stellen natuurlijk! Als we Hogendoorn kunnen behouden dan zou dat een enorme opluchting zijn!

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.