Op 10 juni hebben alle politieke partijen het concept initiatief van EA over webcambewaking ontvangen. Het is een voorstel over de veiligheid in de Dorpstraat en de Parade te Nootdorp, winkelcentra Emerald te Delfgauw, Emmastraat te Pijnacker. Eerlijk Alternatief is van mening dat er een einde moet komen aan vernielzucht, intimidatie en gevoel van onveiligheid op deze zogenaamde hotspots.

Na aanleiding van dit initiatief komt er een speciale commissie vergadering over veiligheid in september.

Reeds enige tijd worden bovengenoemde locaties geteisterd door vernielzucht, vandalisme en intimidatie. Winkeliers gaan eerder dicht, bezoekers voelen zich onveilig of durven er niet te komen. Bewoners van betreffende straten/buurten zijn het zat en willen al jaren maatregelen.

Permanent toezicht met behulp van beveiligingsbedrijven of camera’s op alle vijf plaatsen is te duur. Zeker nu er voor miljoenen bezuinigd moet worden.

Door een goedkoop middel als webcamtoezicht zorg je tevens dat de bevolking mee doet zodat de sociale controle en de veiligheid in de buurt beter wordt. Onder het motto ‘als je weet dat een ander je ziet kijk je wel uit’ willen wij op vier hotspots (Dorpstraat en Parade te Nootdorp, Emerald te Delfgauw en Emmastraat) een pilot gaan starten met webcamtoezicht.

Het idee achter ‘wij letten op jou’ is simpel. Een bewoner moet een standaard ADSL verbinding beschikbaar stellen en krijgt van de gemeente, per contract, een IP webcam. Deze cam kan inzoomen en draaien. De beelden worden live uitgezonden op een internet pagina van de gemeente. Op die pagina zijn alle webcam camerabeelden te zien. Met een klik op een van de hot spots vergroot je het beeld.

Uiteraard moet er overleg zijn met bewoners van betreffende buurt. De camera kan rouleren in een straat. Wanneer het project slaagt kan men het, met motivatie, uitbreiden.

Wij hebben de overtuiging dat deze geringe investeringskosten enorm preventief zal werken.

In de Klaproostunnel moet een beveiligingscamera komen. De huizen staan hier te ver af om met een webcam te werken. Deze locatie valt buiten het initiatief.

Het is ongebruikelijk dat een initiatief naar iedereen toe gaat. Wij willen echter dat iedereen zich kan goed kan verdiepen zodat er meer een inhoudelijke discussie in de raad komt en minder gehakketak. Door het alvast door te sturen kunnen alle fracties nadenken over het initiatief. Partijen hebben op deze manier de tijd om het initiatief mee in te dienen te steunen of misschien, in overleg, aan te passen etc

Ik roep op tot samenwerking en hoop op een brede steun om de veiligheid middels nieuwe relatieve goedkope middelen te bevorderen!

 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.