Trots op Nederland ligt, met drie zetels, als een van de winnaars, op haar knieën. TON bekijkt alle programma’s en zij ziet weinig verschillen.  Voorzitter Geurt, smst, mailt en zit hele dagen op de fractiekamer te wachten tot Peter aan de deur klopt.  Maar het blijft stil.

Het duo Peter en Peter hebben zes weken met CDA om de tafel gezeten, totdat Bob de stekker eruit trok. Pvda demissionair wethouder Nico wil wel met VVD en D66 maar dan moet er nog een partij bij. Francine van Groen Links wil of kan niet.

Zojuist  kregen we een mail dat ze druk bezig zijn maar er kunnen nog geen mededelingen gedaan worden.  Zijn ze weer met het CDA in gesprek? Of misschien toch weer met Groen Links?  Zijn de bestuurlijke verschillen, lees persoonlijkheden, opgelost? Zijn Peter van Haagen en  Bob samen in therapie gegaan?  Ik mag het niet hopen want dat is juist het leuke van Peter. Snoeihard op de inhoud, heerlijk. Iedereen moet vooral zich zelf blijven.

De komende vier jaren moeten er zo’n 14 miljoen bezuinigd worden. 85% moeten we -pak m beet-  doen vanuit de overheid en 15% mogen we zelf invullen. Al die rand of rondwegen worden echt niet aangelegd. Het gaan vier sobere jaren worden. Om die bezuinigingen door te voeren moet er wel een college komen.  Het gaat zo moeizaam dat er een verstandshuwelijk komt  maar met wie?

Trots wil nog steeds graag. Geurt, Ina en Desiree hebben nog net geen tent op het raadhuis neergezet. Het blijft stil, doodstil.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.