Vanmiddag heb ik een gesprek gehad met Peter Hennevanger (D66) en Peter van Haagen (VVD).

Opties die nu, volgens mij, open staan met VVD en D66;

1. Minderheids coalitie VVD, D66. Hebben ze 11 zetels moeten ze steeds een meerderheid vinden. Dat is geen probleem, volgens mij, dat bleek afgelopen jaar wel. Een goeie wethouder krijgt echt wel een stuk door de raad.

2. Meerderheid; VVD, PvdA, D66, GL. Probleem is dat in het advies van informateur Aptroot staat dat er geen wethouders in moeten uit het oude college. Oudhof is dat wel. Wat verder lastig is zijn de wethouder posten. VVD zal met 7 zetels moeten accepteren dat PvdA en GL beide 1 weth leveren (dus 2). Getalsmatig ligt dit gevoelig.Als ze het zonder GL doen hebben ze ook een minderheid maar PvdA wil, denk ik graag GL erbij voor het links tegengewicht.

3. Meerderheid; TON, LPN, EA (leveren als combinatie 1 wethouder) Er moet dan natuurlijk wel gesproken worden over de programma’s etc. Dit zou recht doen aan verkiezingen TON, VVD en D66, de drie winnaars. Goed bestuur is voor ons de belanrgijkste motivatie. Er moet een college komen, dat kan niet lang wachten, we moeten immers miljoenen bezuinigen.

4. Als bovenstaande niet lukt dan gaat het een coalitie worden met D66, CDA, PvdA, GL, CU-SGP dus zonder VVDMaar vooralsnog ziet het er naar uit dat D66 en VVD verder willen .

Stem op onze poll

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.