Naar aanleiding van berichtgeving in de Telstar over het plaatsen van mensen met een drievoudige stoornis (licht verstandelijke handicap, psychiatrische handicap en verslaving) hebben wij de vooral technische vragen ingediend.

Ik bespaar u de details. Het was, tijdens de behandeling in de commissie, behoorlijk druk op de tribune. Er waren 6 insprekers die tegen waren en 1 spreker die voor was.

Wij maken ons grote zorgen. Natuurlijk vinden wij dat deze mensen een betekenisvolle plaats moeten krijgen in de maatschappij maar dat moet wel zorgvuldig gebeuren.

De gemeente weet het een maand en werd ook min of meer overvallen. Op de vraag dat de wethouder 3 keuzes heeft a. stoppen, b. vertragen of c. gewoon op 20 december door laten gaan had de heer Van Staalduine geen antwoord. Het bestemmingsplan klopt en in feite is het iets tussen Pieter van Foreest en Fonteynenburg. Saillant detail; er sprak een locatiemananger van het Hofland in dat de huidige bewoners niet kunnen slapen. Zoals u wellicht weet verhuizen zij medio april naar Keijzershof. Op de vraag wat er in het Hofland komt had de wethouder geen antwoord.

Dat er beroerd is gecommuniceerd geven alle partijen toe en er komt daardoor een informatieochtend op 11 december voor iedereen.

Er zijn geen drugsprotocollen en er is geen convenant met omwonende. Dit is echter wel gebruikelijk binnen de verslavingszorg.

De cliënten hebben een zorgzwaartepakket van 3 tm 5. In de bijlage ziet u dat 5 een zwaar pakket is dus dat deze cliënten veel zorg nodig hebben.

Wat ons betreft meer zorgvuldigheid, goed luisteren naar de omwonende en samen optrekken. Zet het project in de ijskast en maak een plan. Voor ZZP 1,2,3 is dat wat ons betreft geen probleem wel voor de zwaardere clienten. Dat moet je niet willen.

Alleen bij zorgvuldige communicatie heeft zo’n project kans van slagen.

UPDATE 15-12-10

Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in een hoger beroep over een RIBW instelling te Gouda. Zie bijlage. Als ik het even vluchtig lees is bestemming maatschappelijk niet een RIBW instelling… Dus….Misschien is een procedure starten zo gek nog niet.

 

UPDATE 16-12-10

Brief burgemeester (zie bijlage) Voorlopig is alles v d baan i.v.m. planologische situatie

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.