Dochterlief kwam opgewekt thuis met een grote poster van het Hofplein Theater. Ze heeft vanaf november, volgens eigen zeggen al geen leven meer. Tijdens de vakanties en weekenden wordt er van negen tot vijf gerepeteerd voor de nieuwe theaterproductie. Haar poster is, volgens haar, mooier dan die van EA en hangt nu op haar kamer om extra bezoekers te trekken. Komt dat zien! Van 5 maart tot en met 9 mei draait namelijk ‘de Beestenbende’.  De Beestenbende gaat ook over politiek en is gebaseerd op Animal Farm van George Orwel.

De posters van Eerlijk Alternatief hangen nu ook als laatste. Last best vonden wij wel een leuke actie tegenover de VVD die als eerste hing maar toch niet helemaal. Mijn dochter probeert bezoekers te trekken en wij stemmers. In de debatten kruisen we de degens. Negen partijen gaan de strijd aan met elkaar voor de negenentwintig te verdelen zetels.

We hebben inmiddels drie debatten gehad. Een algemeen debat in Delfgauw, een cultuurdebat in het Witte Huis en een jongerendebat  in de Trucker. De politiek is groots aanwezig de (zwevende) kiezer is helaas massaal afwezig.

Om de gemoederen nog wat op te drijven worden er ook pijnlijke punten in het debat  aangezwengeld. Onze Sjaak Oudshoorn gooide de Jonginwebsite even de lucht in. Een punt waar wij altijd tegen geageerd hebben. Wij zijn niet tegen een site, dat is juist goed! Ik ben niet voor niets genomineerd als beste lokale webpoliticus. Wij zijn wel tegen deze geldverslindende Jongin-machine. 34.000 €uries voor twee jaar is toch echt heel veel. Daar zitten dan wel 20.000 duiten in om de jeugd te begeleiden om 20% van de site te bewerken. Nu kost t nog ruim zeven duizend euro en ook dat is teveel. Maar goed wat wij daar van vinden is onder het kopje jeugd op onze site uitgebreid te lezen. Toen ik zei dat wethouder Suijker met droge ogen in het speeltje was gestapt snelde hij naar de microfoon en maakte mij uit voor leugenaar.

Ik lieg niet maar wij verschillen van mening. Dat weet Leo Suijker. Dat kan en mag in de politiek. Na het debat was het nog roerig en Leo Suijker zei het een en ander tegen mij.  Ik wilde hier niets over schrijven want de burger zit niet te wachten op gekonkel. Wij gaan namelijk uit van onze eigen kracht.

Ik krijg nu echter verschillende mails door het blog van Peter van Haagen dus geef ik toch één reactie;

Ik was inderdaad erg verbaasd en was op dat moment aangeslagen. Wij gaan meningsverschillen niet uit de weg, ook als men daar boos om wordt. Wij kiezen ervoor om geen politieke munt te slaan uit zwakheden van anderen en voeren dus onze eigen koers. Er staan voor de komende tijd voor genoeg vraagstukken op de agenda die veel belangrijker zijn dan wat Leo Suijker tegen mij riep. Het is overigens niet de lijn van de PvdA om zo te regeren en Suijker speelt geen enkele rol in de komende verkiezingen.

Stem op 3 maart Eerlijk Alternatief vanwege het programma en komt allen naar De Beestenbende http://www.jeugdtheaterhofplein.nl/beestenbende/index.htm waar ook de mooie poster op te zien is . Oh ja onze dochter is Simon het zwarte schaap, Mollie en de Hond.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.