Even na middennacht  hoorde wij dat Eerlijk Alternatief 1 zetel had gekregen van de kiezer. Ik was wel even zuur Bert had gehoopt op 2 zetels ‘dan ben je spekkoper’ riep hij steeds. Ik had gehoopt op vier zetels. In mijn ogen hebben wij alle kanalen gebruikt om ons te laagdrempelig te verantwoorden. Alle partijen waren overigens verbaasd dat we die twee zetels net niet niet hebben gehaald.

Als je bedenkt dat we 16 stemmen tekort komen voor een tweede zetel dan ben je even zuur. Van de andere kant hadden wij 0 zetels, zijn een beginnende partij en landelijk hebben bijna alle lokale partijen verloren. Ook hier. Negen partijen streden voor 29 stoelen. En dan is de spoeling dun.

Ik heb het idee dat de lokale verkiezing vooral een landelijke was. Op de TV zag je ook alleen landelijke kopstukken. Overal hebben de VVD, TON en D66 gewonnen. Overal leverde CDA iets in en PvdA halveerde of verloor veel! Groen Links won overal wat, behalve hier.

Ik ga de gemeenteraad in. Met één zetel mag je twee mensen toevoegen voor de in de commissies. Bert heeft ervoor gekozen om niet terug te komen als commissie lid. Hij gaat het lekker rustig aan doen. Bert wil ik daarom ook bedanken voor zijn tomeloze inzet afgelopen jaren en het vertrouwen in mij.

Ik wil ook alle mensen bedanken die geholpen hebben met flyeren, canvassen, drukwerk etc etc.

Ik wil ook de kiezer bedanken voor zijn of haar stem. Wij gaan de komende vier jaar weer keihard werken!

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.