Donderdag was de commissie welzijn. Op de agenda stonden onder andere de participatienota, armoedemonitor, jaarverslag sociale zaken, en werkplan Noorderbreedte. Maar wethouder leo Suijker was niet zo lekker en ging compleet uit zijn stekker. (lees verder)

De politieke partijen waren niet eens echt verdeeld maar positief kritisch. De commissie verliep zoals gewoonlijk langdradig. Dat lag niet alleen aan de beantwoording van de wethouder maar natuurlijk ook aan een aantal commissieleden.

Leo Suijker (PvdA wethouder) werd op de een of andere manier geƒ¯rriteerd. Het begon al toen de heer Zandijk van de PvdA de mededeling deed dat stukken soms laat bij de leden aan kwamen. Toen de heer Korteweg van CU-SGP een grapje maakte in zijn betoog over de traplift (zie eerdere stukken bij WMO) ging Suijker compleet uit zijn stekker.

Tot overmaat van ramp vonden  wij allen dat het een en ander SMARTER (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden) moest. Hoe kun je anders toetsen en controleren? Dat is immers de taak van de raad. Op het woord SMART liet  de wethouder zich compleet gaan. Ex onderwijzer Suijker  vond dat een aantal fracties belachelijke vragen hadden. Hij vond ons zeuren en hij vond dat wij te veel aan het ‘bakkeleien’ waren. Volgens zijn zienswijze kon niet alles meetbaar gemaakt worden en wij bezorgde, als commissie met onze vervelende vragen, zijn ambtenaren een hoop werk.

Hij liet duidelijk merken op ongehoorde toon dat hij het niet met ons eens was. Zijn toon was vol emotie en onprofessioneel

Dat het tussen mij en de heer Suijker niet altijd koek en ei is is algemeen bekend maar dit was een respectloze vertoning van de wethouder naar de gehele commissie! Iedereen was uiterst genuanceerd  maar de heer Suijker was uitermate onbeschoft tegen iedereen in de beantwoording.

Toen ik namens de fractie aangaf dat de rollen omgedraaid zijn omdat wij het college toetsen en de wethouder gewoon moet uitvoeren wat de raad beslist werd hij wat rustiger. Hij leek zich bijeen te pakken en gaf, zoals het hoort, antwoorden op vragen van CDA. Hierop gaf ik aan dat zijn toon al beter was. De heer Suijker ontstak hierop in woede en riep ‘ik maak zelf wel uit welke toon ik aan sla’

De griffie stelde een schorsing voor omdat de emotie van de wethouder veel te hoog opliep.

Mevrouw Van Egmond (CDA) was het helemaal zat en greep in. Een ijzige stilte volgde zodat wethouder Suijker met apatische toekijkende commissieleden zijn laatste vijf minuten  van zijn slotbetoog afmaakte.

Een hautaine en respectloze houding van wethouder Leo Suijker. Andere woorden hebben wij hier niet voor!

Wij hebben inmiddels de griffie verzocht om uit te zoeken welke stappen wij kunnen ondernemen.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.