Ik schreef eerder over aardwarmte en project waar 6 miljoen subsidie op zit voor de tuinders om warm water uit de aarde op te pompen. Wij vinden het natuurlijk fantastisch omdat het goed is voor het milieu.

De gemeente moet zorgen voor onder andere vergunningen zodat de drie bedrijven kunnen gaan boren. Verder heeft de gemeente geen enkele rol.De tuinbouwers zitten dus niet te wachten op de bemoeienissen van de gemeente.De gemeente is ook geen partij maar het lijkt alsof ze zich als partij willen inkopen. Laat de ondernemers gewoon ondernemen en bemoei je er niet mee! Die €250.000 op 6 miljoen is echt niets!

Het CDA had het initiatief genomen om daar dus €250.000 in te pompen. Groen Links ging mee en de PvdA en CU-SGP gingen ook mee.Onbegrijpelijk want waarin gingen zij mee? We moeten elk dubbeltje omdraaien en reken maar dat het alleen nog maar ellendiger wordt.

In de raadsvergadering werd ons niet duidelijk wat we met die €250.000 nou gaan doen?Vergaderingen en vergunningen? Dat kan niet waar zijn.

Uiteindelijk gingen LPN en wij niet akkoord. De VVD wel. Een gevalletje van beetje draaikont pech?

Na afloop had mevrouw Van der Jagt nog een vraag over 7000,- Waarom die afgeboekt waren van reserves? Dus je wel druk maken over afboeking van 7000,- maar gewoon 250.000 euros investeren in vergaderingen en in vergunningen? Een klein kind ziet zelfs dat dat niet klopt! Da’s veel te veel!

Zie in de bijlage de notitie, de vraag en de begroting.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.