Vanavond kregen wij een duidelijke presentatie voor de raadsleden in het raadhuis.  Alle fracties, op de VVD en CU-SGP na, waren aanwezig. Dat de VVD afwezig was is bijzonder daar zij altijd stevig op veiligheid regeren. Bureauchef  Marcel van de Bosch deed verhaal bij de resultaten van 2008. Even wat gegevens op een rij en onze visie (lees verder);

Pijnacker-Nootdorp is gelukkig de veiligste deelregio in Haaglanden.  In de ‘ranking zijn zij gestegen van de 17e naar 9e plaatst binnen Haaglanden. Het veiligheidsgevoel van onze burgers zijn in het algemeen positief. Het dorp heeft steeds meer stadse fratsen zeker door de groei en door de randstadrail.

Prioriteiten;

1) Jongeren; er is een trend te zien dat overlast jonger begint en men dit gedrag langer vast lijkt te houden. Er werden 94 jongeren doorverwezen naar OM. Wijkagenten kloppen bij overlastgevende jongeren bij ouders aan. Helaas is soms het antwoord ‘dat doet mijn kind niet’ Grootste deel van de jeugd is overigens nog steeds goed aanspreekbaar. Bert van Tilburg vroeg nog naar de jeugd preventie teams. Deze worden omgezet in zorgteams maar een concreet antwoord werd niet gegeven.

2) vernielingen; er zijn 454 gepleegd dit getal is lager dan voorheen. Bepaalde delen (zoals Emmastraat met uitgaansdagen) zijn erg gewild. Mensen zijn aangiftenmoe. Eerlijk Alternatief pleit, wanneer deze bewoners toestemming geven, voor video bewaking. Wij kunnen het niet accepteren dat hardwerkende brave burgers wekelijks uit hun slaap worden gehouden en als bonus nog met torenhoge schade zitten. Een agent op elke hoek is niet te betalen.

3) drugs; er is iets in de maak zodat men beter kan handhaven en controleren

4) HOP Ruijven; door een motie van CDA en VVD die steun kreeg van LPN en CU/SGP werd dit prioriteit. Hier lopen mannen te vozen en te vunze. Meestal zijn het getrouwde mannen met kinderzitjes in hun auto.  Dit gedrag praten wij absoluut niet goed. Maar de handhaving kost ons 82.000Euries per jaar. Ik vroeg nog wat het opleverde Uh tja. Hoeveel mensen zijn erop gepakt vroeg ik quasi nonchalant. Waarschijnlijk niets. Duur grapje dus die patrouilles. Wij hebben liever dat die 80.000 euro’s worden ingezet bij bijvoorbeeld de Emmastraat op vrijdagavond en zaterdagavond.                                   

Nog wat andere getallen. Bureau telt 61FTE en groeit naar 71FTE. Er zijn 171 woninginbraken gepleegd. Er is mn een toename in Klapwijk en Tolhek. In deze wijken is nu veel blauw op straat om te voorkomen dat er ingebroken wordt. Oplossingspercentage is 7%. Dit is ook landelijk oplossingspercentage.

Er was een verdubbeling van fietsen diefstal (318). Dit had ook te maken met AXAslot verhaal. Politie werkt overigens samen met RET om ongewilde gasten buiten te houden. Oplossing is 2,5%. Er is nu weer een daling te zien in de fietsendiefstallen.

Bij geweld (bedreiging en mishandeling) is een stijging te zien. Er kwamen 106 meldingen maar oplossingspercentage is 86%

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.