Vragen over woningcorporatie Vestia en Rondomwonen

Ik wil een stevigere controle op de woningbouwcorporaties om blunders als bijvoorbeeld met het stoomschip Rotterdam, waarmee 200 miljoen werd verspild, te voorkomen.

Een woningbouwcorporatie of woningcorporatie is een organisatie die zich zonder winstoogmerk richt op het bouwen, beheren en verhuren van betaalbare woonruimte.

Vroeger waren woningbouwcorporaties echt sociaal vroeger hadden de huurders – en niet te vergeten de gemeentes – nog heel wat te zeggen bij de woningbouwcorporaties. Toen stond de sociale woningbouw voorop. De huurders en de gemeenten hebben steeds minder te vertellen bij de woningbouwcorporaties, die nota bene opgebouwd zijn met de huurcenten van doodnormale Nederlanders. Zowel huurders en gemeenten meer inspraak krijgen in het beleid van woningcorporaties. En dat ze weer gaan doen waarvoor ze zijn opgericht. Namelijk sociale woningbouw bevorderen.

Van de 450 directeuren van woningbouwcorporaties verdienen er inmiddels 115 meer dan het salaris van onze ministerpresident. In oktober 2008 kwam de kritiek los op het salaris van 450.000 euro van een Vestia diricteur (Erik Staal). Vestia zit ook in onze gemeente.

Met bovenstaande gegevens in mijn achterhoofd heb ik n.a.v. een rapport vragen gesteld. In de bijlage staan de vragen en antwoorden.

Woningbouw corporaties zijn ons inziens essentieel bij het wijkgericht werken en WMO. Wij blijven dit op de voet volgen.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.