Update uit de raad;

Het college moet met Blauw Gele Vendel gaan praten. Verder moet er een financieel onderbouwd plan komen voor of onteigening of verplaatsen. Lang leven de oppositie. CDA, PvdA en CU-SGP waren voor onteigening.

Het BGV zit nu aan de rand van Klapwijk maar daar moet een nieuwbouwwijk komen (AckersWoude) Ik weet niet beter dan dat het BGV naar de OudePolder zou verhuizen. Maar goed dat zij zo. Ackerswoude is overigens een plan van CDA en VVD.

Het BGV moet dus verkassen omdat wij daar gaan bouwen. Voor zowel onteigening als verplaatsen is geen dekking, dus geen geld. Maar de wethouder gokt maar wat want financieel missen we bij beide varianten een onderbouwing.

Wij zijn voor verplaatsen naar Oude Polder, maar wij zijn ook de enige partij die zich zo duidelijk uitspreekt.

De Oude Polder is het gebied achter de Mariaschool in Klapwijk tot aan de weg N470 tot aan Tolhek (waar de scholen Bonte Tol en Ackershof € gezondheidscentrum staan). De bewoners van die wijken klagen steen en been dat er niets te doen is. Deze unieke kans kan daar verandering in aanbrengen.

Het leuke van de OudePolder is dat het past in het bestemmingsgebied en zo een beetje groen blijft door een manege. Omdat er drie scholen aan Oude Polder liggen kunnen ze met die scholen gaan samenwerken. Denk aan voor en na schoolse opvang maar ook aan educatie. En misschien kunnen ze nog iets doen met oudere jeugd, kinderopvang en een kinderboerderij.

Het college heeft nog 3 alternatieven meer uitgewerkt. Maar da’s geheim. Waarom het geheim moet zijn is mij een raadsel omdat BGV zelf op de hoogte is gebracht door de wethouder nota bene. Het uitgangspunt is dat BGV hetzelfde terug krijgt dus oud voor nieuw.

De locatie moet volgens ons wel aan een aantal zaken voldoen; 1. Maatschappelijke functie 2. Verkeersveiligheid 3. Moet passen in een gebied

Een persoonlijk addertje onder het gras bij de Oude Polder zijn de hoogspanningsmasten. Zoals de meeste nu wel weten ga ik in hoger beroep bij de Raad van State om die 380KiloVolt onder de grond te krijgen.

Wil je ons als politieke partij nog meer volgen?

Wij hebben een hyves Eerlijk Alternatief; http://eerlijkalternatief.hyves.nl/

En op twitter kun je mij volgen; http://twitter.com/HannekevdGevel

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.