Gisteravond stond de sportnota op de agenda.

Het was de derde keer dat dit op de agenda stond. Wij zijn vol lof over alle sportorganisaties. Zij hebben er namelijk hard aan meegewerkt.

Het aantal inwoners is het uitgangspunt van de nota. Als het aantal inwoners in 2015 niet op 60.000 staat dan is er een probleem en zal het een en ander anders moeten. Minder inwoners is minder inkomsten. Er zal dan moeten worden geschrapt in de 13 miljoen investeringen.

 Belangrijkste doelstellingen in de sport is de gezondheid van de burgers en met een duur woord de sociale cohesie. Bij voetbal is bijvoorbeeld de derde helft het belangrijkst; met vrijwilligers, ouders, kinderen in de kantine koffie drinken.

 Wethouder van de Kraan heeft overleg met de sportwethouders van de buurgemeente. De kinderen in Delfgauw voetballen bijvoorbeeld massaal in Delft. De wethouder heeft bijvoorbeeld eerder meebetaald aan kunstgras in Delft. Helaas hebben ze het toen niet in Wippolder neergelegd. Maar er zijn ook mensen buiten de gemeente die weer hier sporten.  

 De nota is een optelsom van behoefte nu en doorgroei later. Wat we nu weten is dat we vanwege de crisis in de toekomst meer keuzes moeten maken. Met 11 man in een verwarmd zwembad sporten zoals waterpolo is bijvoorbeeld veel duurder dan 22 man op een voetbalveld. We vinden allemaal dat iedereen moet kunnen sporten maar we weten niet of we dat beleid kunnen volhouden.

 Kortom een spoorboekje vol knelpunten waarbij we goed op onze centen moeten letten. De nota komt eind van de maand nog in de gemeenteraad.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.