Update 14-04-2009;

Wij zijn nog steeds zeer bezorgd over het verloop van de fusie met de andere brandweerkorpsen in Haaglanden en de rol die de gemeenteraad daarbij speelt. Wij zijn helaas nog maar de enige partij in  Pijnacker-Nootdorp die tegen hebben gestemd.  Wij wilden namelijk eerst alles duidelijk willen hebben voordat wij akkoord konden gaan.

Maar goed, daar staan wij nu alleen in. Ondanks dat bezocht voormalig vrijwillige brandweerman Bert van Tilburg, vanuit interessen de commissie burger en bestuur in Zoetermeer op 14 april. Daar werd burgemeester Van Aartsen (voorzitter van de Hulpverlenings Regio Haaglanden uitgenodigd.  Zie stuk “slikken of stikken” voor commissie maart.

Uit de commissie bestuur maart 2009

5-3-2009 Alle partijen (behalve wij) gingen akkoord met voorstel daar de beslissing feitelijk pas later genomen hoeft te worden. Wij zijn niet accoord gegaan daar wij de ruimte willen houden om, mocht het nodig zijn, tussentijds nog bij te sturen. Wij hebben geen belofte uitgesproken om ons aan het besluit te commiteren om de Veiligheid Regio officieel op te richten. De rest van de raad heeft zich gecommiteerd.
Wij waren tegen omdat onze grootste zorg is dat alles  te summier is uitgewerkt. Er is geen duidelijk financieringsprogramma en Plan van Aanpak. Voor de duidelijkheid wij zijn niet tegen een veiligheidsregio maar wij kunnen niet instemmen met vage plannen.

Wat betreft de brief van Van Aartsen (zie betoog Bert)… daar was ook geen meerderheid voor te vinden. Blijft toch bijzonder dat Zoetermeer meer informatie had dan wij.

Zie vraagstelling en betoog Bert in de bijlage. Zie ook; http://www.hetkrantje-online.nl/nieuws.php?id=14270

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.