De jaarwisselingen in Oude Lee lopen al jaren rumoerig. Vorig jaar werden, tegen alle afspraken in, onder het toeziend oog van de politie, twee auto’s en een caravan in brand gestoken.

De burgemeester was niet op de hoogte gebracht  door politie en nam dat hoog op. Hij gaf verder aan dat de daders zich moesten melden.

Eerlijk Alternatief stelde in februari hier al vragen over (zie website) Hij schrijft in februari in  de beantwoording onder andere dat er een plan van aanpak komt in het najaar.  Wij waren in de veronderstelling dat de burgemeester dus met de politie, brandweer en buurtbewoners een plan zou opstellen.  Daar had hij immers een jaar voor! Niets blijkt minder waar.

In de  week van oud en nieuw  werden  camera’s opgehangen, dranghekken geplaatst en kregen de inwonders van Oude Leede een brief over het  samenscholingsverbod. Een dag later werd dit allemaal, na overleg met inwoners versoepeld. Camera’s werden weggehaald, hekken verplaatst en er kwam alleen een samenscholingsverbod voor het trapveldje. Vervolgens valt de politievakbond over hem heen omdat dit tegen de afspraken in is en roepen dat hij slappe knieeen heeft! Dat is nogal wat.

Hoe is dit mogelijk?

Wanneer had de burgemeester of een van zijn ambtenaren overleg met de buurt? Wanneer heeft hij een plan besproken met de politie en brandweer? Wat was het plan?

Het lijkt erop dat de burgemeester 11 maanden niets gedaan heeft en zodoende de regie totaal kwijt is. De burgemeester had een jaar de tijd om een gedegen plan te maken samen met de politie, buurtbewoners en brandweer.  Dit is paniekvoetbal, een schandalige vertoning.

Of je doet het een of je doet het ander maar je doet niet zomaar iets en vervolgens verander je na een dag je plan.

Op nieuwjaarsnacht werd rond een uur een caravan in de fik gestoken en rond drie uur een auto. De weg heeft flinke schade opgelopen. De burgemeester kwam persoonlijk kijken.

In de Telstar geeft de woordvoerder van Buddenberg aan;

“In Oude Leede was de sfeer goed”, benadrukt de burgemeester, “maar dat neemt niet weg dat ik het zeer hoog opneem dat daar dit jaar wederom een caravan en autowrak in vlammen zijn opgegaan. Ik beraad mij de komende periode op eventuele gevolgen hiervan voor de volgende jaarwisseling. “
Waar hebben we dat meer gehoord?
Acht januari kregen we antwoord. Zie bijlage. Wij vinden het bijzonder vreemd dat er pas in oktober overleg is.  Wij vinden dit te veel ad hoc beleid. In de evaluatie zullen wij hierop terug komen.

 

 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.