Door; Bert van Tilburg

6 mei jl. heeft de raad een indruk gekregen van de vorderingen tijdens een werkbezoek van het nieuwe schoolgebouw. Het is een markant gebouw in het geografisch centrum van onze gemeente.

Wat opvalt is de kleurschakeringen die de architect heeft verwezenlijkt in dit uiterst moderne schoolgebouw.

Het is voor de fractie Eerlijk Alternatief geweldig om deze laatste fase van een proces wat ongeveer 7 jaar geleden is gestart te zien uitmonden in een tastbaar resultaat.

De heer Bas van der Sluis, die de rondleiding voor onze (groep) verzorgde, kon ons raadsleden beelden laten zien hoe de verdere inrichting zou worden zonder dat er een computer of scheikunde instrumenten of andere zaken in de lokalen aanwezig waren.

Mijn fractie was erg benieuwd hoe de aula met podiumfaciliteiten er uit kwam te zien. We hebben immers als raad extra financiële middelen beschikbaar gesteld.

Ook hier stelde Bas van der Sluis ons voorstellingsvermogen op de proef wat hem weer lukte. Het is een grote ruimte met allerlei voorzieningen die zowel door de school als door culturele verenigen gebruikt kan worden. Al met al vond mijn fractie het een leerzaam werkbezoek.

Dit nieuwe gebouw, de nieuwe Brandweerkazerne, het nieuwe sportcentrum de Viergang  en CulturA zijn pareltjes op de kroon van onze gemeente.

Mijn fractie wenst tot slot de directie van het Stanislas College veel sterkte toe bij de verhuizing. En voor de leerlingen zal dit nieuwe gebouw een uitdaging moeten worden om de leerprestaties overeenkomstig het gebouw te brengen, dus boven gemiddeld.   Zie in de bijlage de foto van het werkbezoek.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.