Stukje Uit(leg) vanuit de Raadscommissie wijken

3 oktober 2008

Pijnacker Noord wordt eindelijk opgeknapt. Er is veel overleg geweest en er is nu gelukkig voor alle partijen een masterplan. Mooi dat er nu eindelijk doorgepakt kan worden al voelt de geschiedenis als een stroperige poldermodel. Rondom Wonen maakt in ieder geval de flats weer heel mooi..

Ik heb namens de partij mijn zorgen geuit dat de C1000 over wordt genomen door AlbertHeijn. Hebben wij straks allemaal blauwe smurfen winkeltjes in ons dorp en daar zit niemand op te wachten

De overname houdt ook in dat het personeel verplaatst gaat worden. Het team daar heeft een duidelijke sociale functie in de wijk; onze complimenten daarvoor.

De gemeenteraad kan hier verder niets aan doen. AH neemt gewoon een aantal zaken over. Maar goed het kan maar gezegd zijn. In ieder geval vinden we dat het nieuwe team van AH de sociale functie die C1000 had moet overnemen. Dat is ook op de kleintjes letten.

Straks zitten er 1250 kinderen fris en fruitig op het nieuwe Stanislas waarvan er pak’ m beet 900 stuks tussen 8.00 en 8.50 de rotonde over moeten. Dat is dus elke 3,5 seconde een fietser van alleen de school! Ik heb dan niet eens de leden van het sportcentrum, sportvelden en zwembad meegenomen. Je hoeft geen deskundige te zijn om te snappen dat dat dus niet goed gaat. Puberende fietsers zullen zorgen voor een enorme verkeersopstopping. Omdat wij vinden dat onze jeugd veilig moet kunnen oversteken en omdat wij geen verkeersopstoppingen kunnen hebben in ons toch al moeilijk bereikbare dorp hebben wij de wethouder opgedragen om met een oplossing te komen. Omdat het Stanislas in september 2009 open gaat heb ik om een terugkoppeling, met oplossing, gevraagd uiterlijk in de vergadering mei 2009. Na enig geharrewar over data kon wethouder De Vries daarmee akkoord gaan. 8 maanden moet ons inziens voldoende zijn voor een concrete, veilige oplossing.

Dit is echt een zorgelijk punt. De Vries is inmiddels vervanden door De Jong maar ook hij heeft de beloofd zich te houden aan mei 2009.

Onderzoek rotonde Noordweg Nobellaan    Onderzoek rotonde Noordweg Nobellaan

Deel dit:

Laat een reactie achter