2008-04-28 – Amendement vrij garage parkeren minder-validen valt in het water. 

PvdA woordvoerster Hanneke van de Gevel had samen met Kees Welbedacht van Groen Links een prachtig amendement ingediend. Dit amendement droeg het college op om: ‘ook in de toekomst te garanderen dat er in de dorpskernen voldoende gratis parkeerplaatsen zijn voor mensen die een indicatie hebben voor een invalidenparkeerkaart. 

Hanneke is van mening dat minder-validen gratis moeten kunnen blijven parkeren, ook in de garages.Wanneer je minder-valide bent kun je vaak geen keuze maken of je bijvoorbeeld op de fiets gaat of lopend. Het is een principiële kwestie of we deze groep in de maatschappij extra faciliteiten willen geven en past ons inziens ook goed in het WMO vraagstuk (mee doen in de maatschappij!).

De VVD en CDA zagen er echter geen brood in, en zij stemden tegen het amendement. Dit omdat zij van mening zijn dat er vaak plekken genoeg zijn voor deze doelgroep, zowel op het maaiveld als in de garages. Daarnaast vonden zij dat minder-validen genoeg hebben aan de 2 uur gratis parkeer tijd. 

Hanneke deed nog een poging met het argument dat juist de parkeergarages goed bereikbaar zijn voor minder-validen. Het is er gelijkvloers en met de lift zit je snel in het winkelcentrum. Wanneer men een lichamelijke beperking heeft is men vaak langzamer met winkelen, kleding passen gaat nu eenmaal trager. Zij betoogde ook nog dat zij het erg vond dat iedereen zijn mond vol heeft van WMO en als het er op aan komt men geen keus durft te maken! 

Dit verweer mocht echter niet baten, het amendement werd alleen gesteund door de indieners.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.