In de column van Korpsblad Haaglanden reageert plaatsvervangend korpschef op een column van Jos van Noord (zie ; http://www.telegraaf.nl/binnenland/4547013/__Column_Jos_van_Noord__Weerspannig__.html ). I’m not amused.

 

 

Jos van Noord is vaste columnist in de Telegraaf en schrijft soms ongezouten stukken over Korps Haaglanden.

Plaatsvervangend korpschef Frank Paauw rakelt in een nieuwe column de oranjerellen op (wat ik daar van vind is te lezen in mijn betoog 9-9-9 oranjerellen debat)

Wat de burgemeester daar van vond en deze ook klip en klaar heeft benoemd in het debat zijn de volgende punten;

Politie had excuus aan moeten bieden.

Korpschef Van Essen gooide eerder olie op het vuur door erover te schrijven in het korpskrantje. Hij is destijds aangesproken door de burgemeester en zou dit nooit meer oplepelen.

Politie zou slachtoffers schadeloos moeten stellen omdat er gewoon fouten zijn gemaakt.

We gaan nooit meer een onderzoek instellen door het eigen apparaat de rijksrecherche.

Da’s ferme taal! En ook de juiste!

Verder haalt hij in de column de zaak aan met wijkagent Bas H aan. De wijkagent die anonieme mail stuurde over mij naar de pers en die onder diverse nicknames reageerde op internetforum Telstar Online. De wijkagent maakte daarin niet alleen mij zwart maar ook zijn eigen corps, burgemeester etc. Het was laster, smaad en onjuist. Als agent doe je dat gewoon niet en ga je je boekje ver te buiten.

 

Mijnheer Paauw schrijft in zijn column ‘Dat deze pijnlijke affaire adequaat is opgepakt door ons en ook tot tevredenheid van het betrokken raadslid mevrouw van der Gevel is opgelost’

Oh ja mijnheer Paauw? Hoe weet u dat. U heeft mij nooit gesproken? U schrijft zelfs mijn naam fout!

Waarom geef ik in een interview aan voor de vertrouwenslijn dat -en ik citeer- ‘ik hoop dat hij ontslagen wordt en nooit meer een sociale functie zal kunnen bekleden”

 

De vertrouwenslijn folder is nota bene een blaadje van ministerie van Binnenlandse zaken. Uw werkgever! Ik heb de folder enige tijd geleden doorgestuurd naar bureauchef Marcel van den Bosch.

 

Er zijn twee dingen mijnheer Paauw;

1 wat feitelijk juridisch kan; ontslag was schijnbaar niet mogelijk en

2 wat ik persoonlijk vind.

 

Ik heb mij neergelegd bij de uitspraak wat ook staat geschreven in de Telstar en in het Algemeen Dagblad. Maar een wijkagent die zulke rare dingen doet en dit in het verleden ook al eerder heeft gedaan heeft spoort niet en moet behandeld worden. Dat heb ik ook nog eens aangegeven in een een op een gesprek met betreffende agent.

Dat deze man een andere functie heeft gekregen binnen Haaglanden dat is jullie keuze.

Ik vind het werkelijk van de zotte dat mijnheer Paauw doet alsof hij contact met mij heeft gehad en doet alsof ik het allemaal prima vind. En dat in een openbare column.

Mijnheer Paauw moet zich bezig houden met waar hij voor is aangesteld gewoon beheer van het korps. Schaam je!

 

Zie bijlage de column

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.