2008-04-14 – Jeugdbeleid

Op maandag 7 april werd het jeugdcentrum de Hofnar in Pijnacker bruut beroofd.

Het is helaas de derde keer dat er in de Hofnar een incident plaats vindt in iets meer dan 1 jaar tijd. Op woensdag 9 april heeft Hanneke van de Gevel vragen gesteld in commissie bestuur. De fractie maakt zich grote zorgen over de veiligheid van zowel de jeugd als jeugdwerkers.

De burgemeester (Rik Buddenberg) deelde de bezorgdheid. Vanuit de jongeren had Hanneke begrepen dat het verhoor van ongeveer zestal jeugdigen lang had geduurd en dat een van de jongeren zich behoorlijk geschoffeerd voelde. Rik heeft toegezegd dit te bespreken met het bureau.

Een ander punt was de slachtofferhulp. De jongeren waren zeer ontdaan en hadden geen behoefte aan bureau slachtofferhulp maar wel aan een meeting in de Hofnar zelf. Ook dit punt zou besproken worden. Op 10 april hebben de jongeren een meeting gehad en op vrijdag 11 april kwam de toezegging binnen dat de Hofnar maandag 14 april weer open is.

In commissie welzijn spraken op 10 april jongeren in over het jeugdbeleid. In aanvoering van (ex raadslid Groen Links) Lizzy Holtrop werd er een zwartboek aangeboden. Zij zijn boos omdat er veel boetes worden uitgedeeld door politie vanwege het niet hebben van een ID kaart, samenscholen enzovoort. Zij vinden dat zij niets meer mogen en er negatief over hun gedacht wordt.

Volgens de jongeren uit Delfgauw discrimineert de politie ook nog. Sommige allochtone jongeren worden er altijd uitgepikt.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.