Onze oudste zoon mocht in 2006 voor het eerst naar de tent. Hij belde op dat hij niet naar huis kon omdat alles was afgezet en er ME liep.

‘wat een onzin riep ik nog, verzin een betere smoes om langer te blijven’

Nee, het bleek waarheid.

Als een stel malloten ging het paraat peloton met of zonder honden tekeer en werd Pijnacker roekeloos schoongeveegd. Een bussie vanuit Zoetermeer verdwaalde op de Oostlaan en knuppelde bij de shoarmatent iedereen naar buiten.

Pijnacker Nu of Punt, stroomde vol met reacties.

De volgende dag ben ik naar Shemona gegaan waar de eigenaar huilend en vol butsen en bulten vertelde wat hem was aangedaan.

Ik heb tussen de boze jeugd gestaan bij het politiebureau. Ik ben naar het politiebureau gegaan waar alle slachtoffers melding konden maken via een papiertje.

Onze burgemeester maakte de cruciale fout om niet met de bevolking te praten maar wel telefonisch Beau van Erven Doorens te woord te staan in dat K*T programma Boulevard en allerlei andere programma’s.

Dat gaf hij toe, te laat.

Ik geloof echt dat hij het niet wist. En dat hij de volgende ochtend nog niet realiseerde wat er aan de hand was. Beetje dom.

Natuurlijk was dat koren op de molen. Kat en muisspel tussen politie en jeugd was begonnen en dat praat ik ook niet goed.

Maar een blind paard kan zien en voelen dat die nacht het paraat peloton gewoon fout was.

Dat een democratische rechtstaat niet werkt is een klap in het gezicht voor ons. Het ergste is misschien dat ik dit had verwacht.

Het is te gek voor woorden dat het Openbaar Ministerie nu ineens zelf vrijspraak eist.

Het is te gek voor woorden dat men niet de TOP van de politie heeft aangepakt en zich letterlijk vastbijt op individuele trut incidenten.

Geen excuus, niets.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.