De website jongin is een doorn in ons oog. De wethouder geeft 34.000euries uit omdat het geld er toch is. Een spelendingetje van Rouvoet. Belachelijke geldverspilling.

Het college geeft aan jongin website geen nieuw initiatief is. Dit is wel weer een bevestiging hoe creatief de gemeente is. Wethouder Suijker geeft aan dat jongin bv statistieken bijhoudt dat er links op kunnen worden gezet naar andere websites en u geeft nog meer voorbeelden.

Ik haal u uit de droom. dat kan op elke site.

De jongin-site is echt niet minder dan een laagdrempelig voorpoortaal met doorklik functie.

In deze creditcrisis tijd en dan ook nog eens de 12 miljoen die we kwijt, zijn wij noodzaakt ons om binnen de gemeente te kijken. Niet op de automatische piloot omdat een aantal gemeentes het ook zo doen. Kijken dus naar onze eigen bedrijven. We moeten immers mensen aan het werk houden.

De aansluiting kost 12.313 €uro dat is veel te veel geld voor hetgeen u krijgt. Voor 2010

7.500 €uro een bedrag wat ook veel te hoog is.

Eerlijk Alternatief heeft uiteraard het een en ander onderzocht.

De site, hoe deze er nu uitziet, kost echt niet meer dan paar honderd euro aan per jaar.

Als wij vervolgens kijken naar de statistieken dan hebben de gemeentes gemiddeld hooguit 1000 hits per maand! En dat is héél weinig. En dan heb ik het gemiddelde nog ver naar boven afgerond. Gemeentes die zo groot zijn als de onze zitten soms maar op 50 hits. Dus het dient geen enkel doel.

Bij  veel gemeentes vallen de jongin sites totaal verkeerd. Ik citeer vanuit een aantal reacties uit Almere; ’13 in het dozijn karakter, top down en het niet aansluiten bij almere4you, ziekelijke uidijende lokale overheid, omdat het een standaard site is is er geen binding’

Naast het buitenproportionele bedrag voor aansluiting en abonnement reserveert u 22.000€uro voor promotie en training. Daarvan springen de tranen in onze ogen. U weet dat een aantal verenigingen zoals jongeren sociëteit de Kelder goedlopende sites hebben. Zij kunnen amper het hoofd boven water houden.

Beseft u dat u bij wijze van spreke 22 organisaties 1000 €uro subsidie had kunnen geven. Zij gezamenlijk een site voor Pijnacker-Nootdorp hadden kunnen opbouwen waardoor u vanzelf draagvlak had gecreëerd?

Wethouder Leo Suijker gaf als antwoord dat het contract eind van het jaar afloopt. Verder sprak hij mij niet tegen…. En dat zegt genoeg!

Zie ook; http://www.telstar-online.nl/nieuws.php?id=14168

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.