IHet bestuur en de huidige fractie van Eerlijk Alternatief hebben de vervolgstap gezet naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. (lees verder)

Op 3 november is bij de notaris de acte gepasseerd, dat was de eerste stap, waarbij de vereniging officieel is opgericht. Deze oprichtingsakte was nodig  om ingeschreven te worden bij de Kamer van Koophandel. Ook deze hobbel werd genomen en zijn we nu als een officiële vereniging in rechte (politieke partij).Omdat de gemeenteraadsverkiezingen aan wettelijke regels zijn gebonden, was het vervolgens noodzakelijk om deze registratie (43 dagen voor de kandidaatstelling) te laten plaatsvinden.De datum van de inschrijving moest voor 7 december plaatsvinden. Zodoende hebben wij ons ook ingeschreven in het gemeentehuis.De inschrijving in het kiesregister moet nog wel officieel goedgekeurd worden door de voorzitter van het hoofdstembureau.

 Het komt zelden voor dat een nieuwe plaatselijk politieke partij zich in het politieke landschap van Pijnacker-Nootdorp gaat mengen.De reden dat we als Eerlijk Alternatief deze stap hebben genomen is bij velen bekend. We willen zeker onze naam in praktijk brengen: een eerlijk alternatief  zijn voor de huidige partijen die nu in Pijnacker-Nootdorp politiek bedrijven.

 De een na laatste stap is de kandidaat stelling. Inmiddels zijn er vele gesprekken geweest en er zijn nu al wat kandidaten geselecteerd.  Omdat we een nieuwe politieke groepering zijn moeten voor 19 januari, bij het hoofdstembureau, 20 personen op het een ondersteuningsverklaring inleveren.

 En dan als laatste stapAls aan deze voorwaarde is voldaan moeten we op 19 januari de kandidatenlijst van ‘Eerlijk Alternatief’ indienen en wel tussen 09.00 uur en 15.00 uur. Mocht je na 15.00 uur komen dan kan volgens de wet de kandidatenlijst niet meer ingediend worden.  

    U ziet het het kost wel wat tijd (en geld) maar goed een eerlijk alternatief willen wij u niet ontnemen.

 In de bijlage ziet u wat foto’s.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.