In 2006 liep Ingrid nog met krukken. Moeizaam trap op en af maar een traplift kreeg ze toen niet en nu ze aan bed gekluisterd is nog steeds niet.

Vandaag kwamen bij de familie twee belangrijke mevrouwen. Kwam dat door het artikel in de Telstar of om dat ik zo links en rechts wat loop te pushen?

Zie ook SBS 6 Hart van Nederland ; http://www.youtube.com/v/jfif8uND5Lo&hl=nl&fs=1  voor Filmpje en http://www.hartvannederland.nl/localitem/25531/Geen_traplift_voor_spierdystrofiepati_nte voor stukje

 

Een mevrouw van de woningbouwcorporatie Vestia  en een mevrouw die de uitvoering checkt van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning kwamen langs.

De WMO is onder andere om hulpmiddelen aan te vragen. En de beste familie huurt een huis van Vestia. 

Ingrid kan alleen haar rechterarm nog bewegen en haar hoofd.

Omdat ze niet veel kan en al die papieren niet begrijpt schakelt ze MEE in.

 MEE is een stichting die mensen helpt. Zij moeten voor haar formulieren invullen, althans dat was de bedoeling.

Elke keer als je iets nodig hebt gaan er papieren, en dat zijn hele boekwerken, naar de gemeente naar het zorgkantoor en ga zo maar door.

De mevrouw van stichting MEE snapt het misschien wel hoe ze dat allemaal moet invullen maar de papieren komen niet aan.

Beetje jammer want Ingrid schrijft daardoor te laat in voor bijvoorbeeld de nieuwe aangepaste 12  focuswoningen. Volgens mij zijn ze nog steeds niet ingeschreven maar MEE zal voor de zogenaamde consulten (lees het invullen van formulieren) wel geld vangen en de consulent eet geen boterham minder. De 12 nieuwe focuswoningen in Keijzershof zitten inmiddels vol.

Ingrid heeft goeie hulp van Careyn.

Dat is die thuiszorgorganisatie die het straks niet meer voor het tarief wat de gemeente wil vangen hulp biedt. Medewerkers worden straks ontslagen. Ook dat is de tol van de verzakelijking in zorgland. Maar da’s weer iest anders, he mevrouw Bussemaker?

Ingrid is tevreden, gelukkig maar en daar is niets mis mee. Als je al zo in de ellende zit is ben je al snel blij.

Ingrid is ook tevreden over de duwstoel, tillift, toilet verhoger, gehandicapte parkeerplek, kaart etc.

Manlief komt in de middagpauze elke dag naar huis om haar op toilet te tillen. Dat de thuiszorgmedewerkers dat niet doen omdat dat van de arbo niet mag daar heeft Inrid begrip voor. Dat ze haar plas op moet houden wanneer haar man weer thuis komt neemt ze ook voor lief.

Maar dat ze meer dan een half jaar niet kan douchen en niet naast haar man kan slapen snapt ze niet.  Ingrid krijgt namelijk geen traplift.

Een oud gehuurd afthans bed ontsiert de woonkamer omdat Ingrid niet naar boven kan. Straks komt de electrische rolstoel en is er geen ruimte om te rijden. Ingrid ligt dus dag en nacht in bed en ze kan geen kant uit.

Vestia was aardig, vriendelijk, vol begrip en willen haar met alle plezier helpen. Omdat Ingrid ook nog twee kinderen heeft is het lastig om een huis te vinden.

Haar buufies helpen met boodschapjes maar ook een praatje, een aanpassing in het huis, zoals een traplift, is niet mogelijk, financieel heeft de familie het lastig.

Iedreen heeft  persoonlijk begrip voor die mensen maar daar heeft Ingrid niets aan.

Nu gaat de mevrouw van de wmo en de vestia mevrouw en de hele gemeente inclusief de wethouder fris en fuitig op vakantie. Misschien gaat het nog wel 5 jaar duren voordat een woning gevonden is.

Ik moet er niet aan denken; niet douchen als je ongesteld bent, de deur niet open kunnen doen, je gordijnen niet kunnen open maken, geen glaasje water kunnen pakken, niet het licht aan kunnen doen als het donker is enzovoort. Het enige wat zij kan is met een hand de telefoon bedienen en de laptop gebruiken die op haar bedtafeltje liggen.

Dat dit kan in de gemeente is schandalig!

Maar de regeltjes zeggen dat zo’n lift niet kan. De buurt wil wel geld inzamelen om een traplift aan te schaffen van 7.000euries maar dan mag je dus geen aanspraak meer maken op de WMO.

De dames van Careyn zijn geweldig evenals Vestia die mee denkt. Maar de gemeente laat deze mensen dus letterlijk buiten de boot vallen.

 

De buren schakelde SBS6 programma Hart van Nederland. Suijker gaf via een woordvoerder aan dat de oplossing binnen 3 maanden in zicht is. Ik mag het hopen!

  

 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.