Geen cent terug

Update 28 aug; Bos krijgt wel zijn centen terug. zie;

http://www.reuters.com/article/bankruptcyNews/idUSSAT00644320090828

Niet alleen burgers, provincies maar ook gemeentes dachten van een paar procent meer rente rijker te worden.
Zo zette wij, als gemeente, deposito’s uit bij de landsbanki (onderdeel van Ice save).
Dat ging goed. Tot dat het groter graaien werd bestraft! Gemeente Pijnacker-Nootdorp werd eind oktober 12 miljoentjes armer voor een paar procent rente en dat kost ons nu zo’n zes-en-een halve TON €uro’s rente per jaar!

Die 12 miljoen was namelijk voor Klapwijk Noord of te wel het nieuw te bouwen Ackers Woude gereserveerd. Dus we lenen het nu maar

Een onderzoek, een aantal debatten waren nodig en de uiteindelijke conclusie was; Er is wel volgens de REGELS van de wet gehandeld maar niet volgens de GEEST. Da’een beetje het zelfde als voor een groen stoplicht of op een zebrapad klakkeloos over te steken zonder naar links en rechts te kijken. Je weet dat je voorrang hebt..maar
We hebben het hier wel over mensen die gestudeerd hebben over geld (dus niet stoplichten of zebrapaden).

Ach, de wethouder (en dat geldt ook voor andere hotemetoten zoals Wellink van de Nederlandsche bank) vond dat ze het best goed gedaan had en bleven massaal zitten. Onze wethouder Van der Kraan kreeg wel een andere portefeuille dan financiën (da’s niet te volgen he He wethouder je hebt het goed gedaan maar je moet je toch wel met andere zaken bemoeien’)

Goed, als ik als verpleegkundige, bij wijze van spreken, medicijnen geef aan een cliënt kijk ik altijd even of het juiste medicijn in het bakje zit en of de cliënt geen last heeft van bijwerkingen. Da’s je vak namelijk.

Als er diverse banken omvallen en je laat dan nog geld laat weg zetten op ice save tja En dan gaat het hier ook nog om geld van de burger, belastinggeld!

De burgervader (Rik) nam initiatief om met een aantal gemeentes een claim te leggen in IJsland om de centjes terug te halen. Wouter Bos deed dat voor de burger spaarders en was ook not amused met het initiatief van Rik Buddenberg en consorten. Ik vond het wel een strakke aktie van Rik.

Nou heb ik mij laten vertellen dat er beslag is gelegd op geld van IJsland in ‘den buitenlanden’ (zoals Zweden, Denemarken, Duitsland) en wel meer dan de aantal miljoenen die de gemeente terug willen zien.

Gisteravond kwam het bericht binnen dat de bevolking van IJsland het helemaal niet ziet zitten om 1.5 miljard van onder ander Wouter op tafel te leggen voor de spaarders uit Engeland en Nederland.
De kamerleden daaro vragen zich terecht af of ze dat wel kunnen betalen. Nou heeft Nederland nog een troef in handen IJsland wil graag toetreden tot de Europese Unie.

De gemeentelijke gelden daar wil Bos niets van weten dus dat staat los van de spaargelden. Dit bericht triggerde mij om toch vragen te stellen Nou ja vragen; ‘stand van zaken graag’

En als u het dan even doorvertaalt naar de traplift van Ingrid van 7.000€uros (die al 8 maanden op bed ligt) en de 12 miljoen die kwijt is. Schiet mij maar lek. Da’s voor de burger niet te volgen. Ik weet best dat dat uit een ander potje komt maar ik kan dit niet meer uitleggen.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.