De 37 jarige Ingrid ligt al maanden op haar bed in de woonkamer. Daar zij traumatische spierdystrofie heeft kan haar sitiuatie wel wat verbeteren maar lopen kan zij nooit meer. Omdat zij eigenlijk moeten verhuizen naar een aangepaste woning vanwege haar handicap past de gemeente de woning niet meer aan met een traplift. De woningbouwcorporatie heeft niet zo 1,2,3 een aangepaste woning. Omdat Ingrid ook nog een man en twee kinderen heeft en vanwege hun financiele situatie in de sociale sector moet huren wordt een grote aangepaste woning vinden moeilijk. Theoretisch zou het nog jaren kunnen duren voordat Ingrid en haar gezin een aangepaste woning heeft. Het gezin wil het liefst, na alle ellende die ze mee hebben gemaakt en vanwege het netwerk van buren, blijven wonen waar ze nu wonen. Ingrid is namelijk erg afhankelijk van burenhulp maar ook buren praatjes. Als Ingrid een traplift heeft dan kan haar bed eindelijk uit de woonkamer zodat zij in haar electrische rolstoel in de woonkamer kan rondrijden (dat kan nu niet vanwege het bed waardoor het te vol is) en kan zij eindelijk na maanden weer boven douchen.  

Ingrid kreeg nadat zij bij SBS6 was een gratis lift aangeboden uit Rhoon. Deze lift bleek toch van de gemeente te zijn en mocht dus niet in Nootdorp komen te hangen. Daarnaast bleek zo’n lift toch wel secuur maatwerk te zijn. Een klein bedrijfje in liften uit Tilburg reageerde ook. Zij zijn na aanleiding van de uitzending van SBS en alles wat op Telstar Online stond  donderdag 29 juli gaan passen en meten. Omdat dit klein bedrijfje de samenleving wil helpen en willen dat voor Ingrid ook verzekeringstechnisch alles klopt plaatsen zij sowieso een spiksplinter nieuwe lift. Die dus geheel voldoet aan woningbouweisen en geheel aangepast is voor Ingrid. Zij zullen ook het onderhoud voor hun rekening nemen.

Omdat het een klein bedrijfje is kunnen ze niet geheel alle kosten ophoesten. Zij kunnen ruim 3300 sponsoren. Voor een klein bedrijfje is dat best veel. Het is een risico maar zij plaatsen sowieso de lift. Er is nog een “gat” van 4000,-  Er is een rekening nummer waar u uw gift op kunt storten; Rek nummer 3228.17.382 tnv van otterlo trapliften ovv Ingrid Lift.  Het bedrijfje zelf is inmiddels ook zelf achter sponsoring aan (zie;http://www.vanotterlotrapliften.nl/)

Alle beetjes helpen.

Helpt u ook Ingrid?

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.