De villawijk Gooland in Nootdorp liggen met de tuinen tegenwoordig tegen het grondgebied van DenHaag (Ypenburg) aan.

Onze inwoners van deze villawijk zijn niet blij omdat het hoogheemraadschap heeft bedacht dat daar een dijk moet komen om de voeten droog te houden. Een dijk in de achtertuin!
De bewoners willen liever een damwand zodat zij hun tuinen kunnen blijven gebruiken.

De LPN diende daarom in de raadsvergadering een motie in voor een onderzoek vanuit de gemeente Pijnacker Nootdorp. De LPN kreeg alleen steun van de VVD. Dus de motie haalde het niet.

Wij stemde ook niet voor omdat zo’n geldverslindend onderzoek geen zin heeft omdat het gaat over het grondgebied van DenHaag en omdat hoogheemraadschap gaat over die dijk of damwand en niet wij.

Wij hebben wel eerder aangegeven dat het college alles uit de kast moet trekken om onze inwoners te helpen en wij hebben aangegeven dat het een schandalige opstelling is van DenHaag.

Inmiddels heeft het college een jurist in de arm genomen en is nu dus verwikkeld in een procedure met de Raad van State om hun inwoners te helpen.

Wij denken dat we dat af moeten wachten en vertrouwen moeten hebben in het college. Zie in de bijlage reactie van de gemeente.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.