Op 13 oktober werd op onze motie ‘fietsenstallingen in centrum gebieden’ besproken.

Wij vonden dat er te weinig stallingen waren. Een heus rapport van 60 pagina’s gaf ons daarin gelijk. Ze gaan nu uitbreiden en stallingen verbeteren. Het euvel met de zogenaamde tullip modelletjes worden dus opgelost. Daar passen bepaalde fietsen gewoon niet in! Dus da’s mooi.

 Een tweede punt wat werd besproken zijn de overkappingen zodat je fiets droog staat. Daar wil het college niet omdat dit te duur zou zijn. Er worden dus wel tonnen gestoken in wegen voor de auto maar een simpele overkapping op een aantal plaatsen is te duur. Daar kunnen wij niet mee akkoord gaan.

Een derde punt wat werd besproken is de handhaving. (lees verder)

Op de site van de gemeente (zie http://www.pijnacker-nootdorp.nl/100044/Stal_uw_(brom-)fiets_op_de_juiste_manier ) staat geschreven dat fietsers, brommers verwijderd worden als ze buiten de stalling staan.

Wethouder Oudhof gaf in de commissie aan op onze vragen dat fietsen niet weggehaald worden als stalling te  vol is.

Maar hoe controleer je dat? Een paar uur later is er misschien wel plek en dan staat jouw fiets eenzaam buiten de stalling. Of als jouw fiets nou gemakshalve door een ander ergens anders wordt neergezet? Hoe bewijs je dat dan?

Het voordeel van de fiets is juist dat je m overal neer kan zetten. Natuurlijk moet je rekening houden met voetgangers enzovoort. Als ik op een zaterdagavond naar de Guyter ga parkeer ik daar mijn fiets buiten de stalling want die is vol. Ik ga echt niet mijn fiets bij de Appie neerzetten Maar zet m keurig naast de andere fietsen.

We willen het fietsen stimuleren omdat het beter voor het milieu is maar ook omdat het beter voor de mensch is.  Het scheelt verder aanzienlijk in de verkeersverstoppingen op onze toch al overvolle wegen.

Laten we wel wezen alle voordelen van het fietsplezier worden via de handhaving weggenomen.

Ik heb persoonlijk nooit een fiets betrapt op agressie, vandalisme of geluidsoverlast.

 Afijn dit rapport is aangehouden tot aan de raadsvergadering (29 oktober) omdat wij ons niet kunnen vinden in de antwoorden. Wordt vervolgd.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.