Vanavond stond 2e helft evaluatie  van het jeugd en jongerenwerk van 2008 op de agenda. Mijn betoog leest u in de bijlage. De wethouder gaf geen antwoorden, hij had namelijk alle tijd om het jeugdbeleid nog eens uit te leggen. (lees verder) Eerder die avond stelde ik vragen over de ingekomen brieven van De Trucker en De Ruif (zie bijlage). De wethouder beloofde daar in te bemiddelen.

De voorzitter greep niet in bij de antwoorden die de heer Suijker gaf n.a.v. de vragen t.a.v. evaluatierapport.  Na 45 minuten vroeg ik wat de heer Suijker aan het doen was… “ik geef anwoord op de vragen” en hij was inmiddels bij de 3e partij (CDA) …… CU, PvdA, LPN en GL moesten nog komen. Zucht puf… en dat is niet mijn sterkste kant. Peter v d Heuij (VVD) viel nog even dramatisch met zijn hoofd op tafel… Maar nee ook dat signaal en wat enig verbaal gereutel kwam ook niet aan. De heer Suijker bleef zijn verhaal opdreunen. Wake up! Na 3 jaar kennen we dat wel. En ik… ik had het helemaal gehad! Leo Suijker had in de 1e termijn 70 minuten nodig om n.a.v de vragen van alle fracties (totaal 20 minuten) een monoloog te houden.

Misschien komen we nog met een motie omdat wij blijven vinden dat het na 3 jaar eens klaar moet zijn ten aanzien van het jeugdbeleid. 22% van de doelen halen is VEEL te weinig!. De prestaties zijn dus gewoon niet goed genoeg. Jose van Egmond (CDA) vroeg, een beetje flauw, of we met een beter plan wilde komen. Zij vond het schijnbaar wel voldoende. Goed, we komen met onze tweemansfractie, op verzoek, misschien met een nieuw initiatief. Dus mocht u ook nog goede ideeen hebben mail, bel of schrijf ons! Wie weet worden deze verwerkt in ons plan. Van de andere kant moeten wij controleren en toetsen…

Oh ja de heer Suijker gaf het jeugdbeleid op mijn verzoek een 6,5, wij een dikke 4 en daar blijf je normaal gesproken gewoon mee zitten. Voor ons geldt dan niet een jaar overdoen maar misschien je portefeuille inleveren ten aanzien van jeugd…..

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.