U weet dat er landelijk veel problemen zijn door de crisis met nieuwbouwwijken. Naast Klapwijk (vanaf Van der Kooij) moet een nieuwe wijk komen “Ackerswoude”. Los van het gegeven dat wij daar altijd tegen zijn geweest heeft de raad destijds daar mee ingestemd. Nu moeten bewoners daar weg en daar heeft de gemeente een bureau voor in de armen genomen. Het bureau heeft andere fatsoensnormen, zo bleek in de commissie (lees verder). Voor update raadsvergadering maart lees ook verder.

Het zal je maar gebeuren… Je woont ergens al tig jaar, misschien ben je er wel geboren, heb je lief en leed mogen delen maar op een dag moet je weg omdat je grond nodig is. Komt er zo’n boerenkinkel of zo’n handige zakenman strak in het pak, doet een te laag bod en vervolgens verdwijnt de beste man als sneeuw voor de zon. Een gesprek is er nauwelijks en het is slikken of stikken en dan ligt er ineens een brief. Dat kan natuurlijk niet! Wij snappen best dat zaken doen moet maar dan wel met een menselijke maat!

Wethouder Van der Kraan gaf aan dat hij al een keer in gesprek is geweest met het bureau over de aanpak en heeft toezegging gedaan om dat nog eens te doen. Heeft de wethouder
echt zo weinig macht, of speelt hij dat omdat het nu goed uitkomt? Dan kan het vuile werk doorgaan en hij is er niet verantwoordelijk voor.

Verder vinden wij het raar dat de manege Blauw Gele Vendel straks niet naar de OudePolder ( achter de Mariaschool Klapwijk) kan verhuizen omdat dit buiten de rode contour valt. De provincie is geen echte vriend qua rode contouren betreft, ze vallen over elke centimeter. Het conflict over Heron helpt daar niet bij… Er zijn wel andere plaatsen aangewezen door de gemeente maar die liggen te ver om -mn voor kleine paardenmeisjes- te fietsen.

En wat betreft het vetverwerkingsbedrijf V d Kooij… dat is klip en klaar die moet gewoon weg aldus de wethouder.

Gezien de crisis vroeg ik mij  als enige sowieso af of deze nieuwbouwwijk wel uit de veen- of kleigrond kan worden opgetrokken. Maar dit horen wij in een besloten bijeenkomst zei de wethouder. En dan hoop ik stiekem…..(u mag het invullen)

Voor alle zienswijzen zie bijlage en ook voor de plannen zie bijlage.

Wat overigens wel lastig is is dat wij de plannen niet in ons bezit hebben. Maar wethouder Van der Kraan zou nog even voor ons rondneuzen of er echt geen pakketje in een lade ligt.  En voor dit onderwerp geldt…..wordt vervolgd

Update raadsvergadering maart; Op onze vraag of wij anders zouden stemmen wanneer wij meer zicht hebben op de huidige grondexploitaties gaf de wethouder aan dat deze hetzelfde is als in 2007 (waar de raad ook destijds mee in stemde) Wat betreft Blauw Gele Vendel… Dat ziet er goed uit. Het bestuur zat achter ons en fluisterde ons in dat een geheel ander initiatief (vanuit BGV zelf) samen met gemeente Lansingerland er veelbelovend uit zag. De wethouder gaf aan dat wanneer het bureau niet voldoet aan de afspraken ze met een ander bureau in zee gaan (betreft grond aankopen) En last but not least… De wethouder Van der Kraan gaf aan dat hoe dan ook Van der Kooij (de Vetverwerker) hoe dan ook weg moet. Zij krijgen een bedrag om elders iets te beginnen.

Ten aanzien van mijn reactie over de vergadering van grondexploitaties (op telstar-Online)…dat was een goed technisch verhaal. Dus puur technisch.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.