Wie zijn wij

Wie zijn wij

De fractie van Eerlijk Alternatief bestaat uit vijf raadsleden en een commissielid buiten de raad. Dit zijn fractievoorzitter Manuela Bijl en raadsleden Jolanda van Leeuwen, Damiën van Herk, Ben Glaser, Nita Graafland en Marvin Hendrikse. Sinds de laatste verkiezingen maakt Eerlijk Alternatief voor het eerst deel uit van het college. Wethouder Hanneke van de Gevel heeft als belangrijkste portefeuilles het gehele Sociaal Domein en Avalex. Naast deze mensen mag Eerlijk Alternatief nog steeds rekenen op de steun van 31 inwoners die zich, net als u, druk maken om Pijnacker-Nootdorp en aan de slag gaan om iets te bereiken. Wij stellen hier onze mensen graag aan u voor, kijk voor informatie over onze standpunten en visie in ons verkiezingsprogramma

Wie zijn nu onze mensen die zich druk maken om het wonen, werken en leven in Pijnacker-Nootdorp?

Hanneke van de Gevel is twaalf jaar gemeenteraadslid geweest en bekleedt nu de positie van wethouder. Haar expertise op zorg wordt zowel binnen als buiten de raad zeer gewaardeerd. Met ruim 32 jaar ervaring in de zorg weet zij als geen ander wat van belang is: meer handen aan het bed en minder knieën onder het bureau. Hanneke is van origine verpleegkundige, daarna kwaliteitsmedewerker en al geruime tijd betrokken manager, die zo'n honderd medewerkers aanstuurt. Ze woont 32 jaar in onze gemeente; vanaf 1986 in Nootdorp en sinds 1994 in Pijnacker. Eerlijk Alternatief had als enige partij een zorgmeldpunt dat door Hanneke persoonlijk geïnitieerd is. 

 

 1. Hanneke van de Gevel, wethouder 
Sinds april 2018 is Hanneke wethouder in het college van B&W van Pijnacker-Nootdorp. Haar portefeuille omvat het gehele Sociaal Domein en afvalinzameling via Avalex. Hanneke is een makkelijk benaderbare wethouder. Om haar te bereiken over deze portefeuille kunt u terecht op haar spreekuren, zie de website van de gemeente of u kunt via het bestuurssecretariaat contact met haar opnemen. Overige vragen kunt u stellen aan de fractie, zie hieronder wie de fractieleden zijn.

Hanneke was  jarenlang manager in de zorg, woonde vanaf 1986 in Nootdorp, daarna in Klapwijk en nu in Pijnacker-Noord. Als vrijwilliger werkzaam geweest in ouderraad, wijkvereniging Klapwijk, bestuur Skateland, baancommissaris 12-inch race. In 2006 politiek actief geworden, is twaalf jaar raadslid geweest, was nestor, vicevoorzitter van de Raad en nachtburgemeester in Pijnacker. Hanneke is moeder van drie volwassen kinderen.

 

2. Manuela Bijl, raadslid
Woont sinds 2000 met twee puberzoons in Delfgauw. Raadslid sinds 2014, ondernemer en communicatieadviseur. Teamcoördinator C5 bij SV Wippolder. Maakt zich druk om gemeentelijke financiën, de lokale economie en ondernemen.

 

 

3. Jolanda van Leeuwen, fractievoorzitter
Woont sinds 1993 met man en jongste dochter in Klapwijk, juriste, makelaar en lid geweest van Adviescommissie Wonen. Maakt zich druk om Ruimtelijke Ordening, bouwen, wonen, ouderen, gehandicapten en alles wat over groen, water en recreëren gaat.

 

 

4. Damiën van Herk, raadslid
Geboren en getogen in Pijnacker, soms nog behulpzaam achter de bar bij Café De Guyter, maar werkzaam bij een grote Nederlandse bierbrouwer. Oud-bestuurslid 12-inch race. Was ooit topschaatser en voetbalt bij DSVP.  Staat voor de tweede keer op de lijst. Maakt zich druk om sport, evenementen, integer handelen en transparant zijn.

 

 

5. Ben Glaser, raadslid
Woont in Nootdorp, achter het raadhuis, met vrouw en de kinderen. Mediator , Zorgmanager, maar ook mentor en bewindvoerder voor mensen met een verstandelijke beperking. Tennist bij NTC. Maakt zich druk om maatschappelijke voorzieningen, gehandicapten- en ouderenzorg, sport, bouwen en wonen.

 

 

6. Nita Graafland, raadslid
Woont in Tolhek, Pijnacker, met echtgenoot en twee dochtertjes. Docent Recht Hoger Onderwijs. Heeft als expertise Bestuursrecht. Maakt zich druk om maatschappelijke voorzieningen, schuldhulpverlening/werkloosheid en veiligheid.

 

 

7. Rodney Bos 
Woont in ’s Gravenhout, Nootdorp. Werkzaam aan de Politieacademie. Meesterbarbecuer en levensgenieter. Maakt zich druk om veiligheid en cybercrime.

 

 

8. Duncan van de Sande 
Woont met vrouw en twee zonen in Keijzershof, Pijnacker. Werkt voor Gemeente Rotterdam. Zijn expertises liggen op het vlak van ICT en Coaching/Management. Vrijwilliger bij Staatsbosbeheer in het Bieslandse Bos en de Balij. Maakt zich druk om de natuur, jeugdbeleid en veiligheid.

 

 

9. Timo de Vent 
De jongste kandidaat, net 23 jaar, woont in Pijnacker-Noord. Studeert communicatie, werkt bij Heerlijk.nl als marketing/communicatie medewerker.  Sport bij Joey Vitaal op De Boezem, en springt in de tijd die dan nog overblijft wel eens bij in Café  De Guyter. Kenner van moderne media. Maakt zich druk om maatschappelijke voorzieningen en veiligheid.

 

 

10. Bert van Tilburg 
‘Badmeester’ en brandweerman Bert is bijna 75 en woont in Pijnacker. Medeoprichter van Eerlijk Alternatief, ex-raadslid en trouwe steun. Heeft als expertise Brandweer en aanrijdtijden ambulance. Maakt zich druk om groen, water, recreatie en veiligheid.

 

 

11. Sylvia Suijker 
Woont in Nootdorp, man, twee zonen en een dochter. Werkt als beleidsmedewerker bij Ipse De Bruggen in Nootdorp. Maakt zich druk om maatschappelijke voorzieningen, ouderen en gehandicapten.

 

 

12. Jeanine van Roosmalen 
Woont in Klapwijk, Pijnacker. Student Communicatie aan de Haagse Hogeschool, teamleider kassa bij Albert Heijn Ackershof. Expertise campagne via online en sociale media. Maakt zich druk om sport, jeugdbeleid en communicatie.

 

 

13. Marvin Hendrikse, buitenraadslid
Woont met vrouw en dochtertje in Tolhek. Zelfstandig ondernemer gespecialiseerd in het Sociaal Domein. Ondersteunt gemeenten bij uitvoering en administratie van WMO en Jeugdzorg. Maakt zich druk om maatschappelijke voorzieningen, jeugdbeleid, ouderen en gehandicapten.

 

 

14. Marvin Bal 
Woont al zijn hele leven in Nootdorp, is eigenaar van Café M’n Broer in de Dorpsstraat van Nootdorp. Houdt van voetbal (DSVP), fitness en hardlopen. Maakt zich druk om horeca, sport, economie, starterswoningen en veiligheid.

 

 

15. Marlène van Buuren 
Woont en is eigenaar van DeSoete Suikerbol in Pijnacker, moeder van vier jongvolwassenen en oma van twee kleintjes. Is door haar werk sociaal bewogen en staat midden in de samenleving. Maakt zich druk om zorg, milieu, duurzaamheid, lokale economie, ondernemen en behouden cultuur erfgoed.

 

 

16. Estrella Ascención 
Woont samen in Tolhek, Pijnacker. Werkt in Den Haag als Marketeer. Voorheen reisspecialist in Pijnacker. Heeft gevoetbald bij Oliveo, DSVP en RKDEO. Maakt zich druk om sport, milieu, recreatie, bouwen, wonen en duurzaamheid.

 

 

17. Teun de Vries 
Woont en werkt (Vitaminstore Ackershof) in Pijnacker. Naast zijn bedrijf voorzitter van Ondernemersvereniging Ackershof. Zet in op een beter ondernemersklimaat. Maakt zich druk om sport, economie, ondernemen, integriteit en duurzaamheid.

 

 

18. Mieke van Veen 
Woont met man en kinderen aan de Nieuwkoopseweg, Pijnackerse kant, heeft vier volwassen zoons, is mantelzorger en  secretaris van Oliveo Handbal. Was handbalcoach en 25 jaar lang docent Nederlands. Interesseert zich voor alternatieve energie, plasticvervuiling en circulaire economie. Maakt zich druk om duurzaamheid, onderwijs, sport en leefbaarheid.

 

 

19. Michel Aalbers 
Geboren in Wassenaar, sinds 1996 wonend in Pijnacker met vrouw en twee dochters. Manager Finance bij ICL B.V. Rotterdam. Was drie jaar jeugdcoach en één jaar jeugdtrainer bij HCP. Maakt zich druk om financiën, schuldhulpverlening/werkloosheid, leefbaarheid, veiligheid, mobiliteit, economie, ondernemen en integriteit.

 

 

20. Francine Horn 
Woont met man en drie kinderen in Nootdorp. Van huis uit econoom en werkzaam geweest als financieel manager bij beursgenoteerde bedrijven en zorgorganisaties, momenteel fiscaal specialist. Betrokken bij hockeyvereniging HCP. Oud-raadslid en grote steun voor Eerlijk Alternatief sinds 2013, raadslid vanaf 2006. Maakt zich druk om financiën, subsidies, leges en belastingen.

 

 

21. John van Dijk 
Geboren in Pijnacker en nooit meer weggegaan, woont nu samen met vriendin en dochters. Is altijd kritisch, maar denkt in oplossingen en weet vanuit zijn beroep alles over de tuinbouw. Maakt zich druk om groen, water, recreatie, leefbaarheid, veiligheid en natuurlijk de land- en tuinbouw.

 

 

22. Carla Rijnbeek 
Geboren en getogen in hartje Pijnacker, samen met echtgenoot eigenaar van Café Het Hoofdkantoor aan de Prunuslaan in Pijnacker. Bekend vanwege het meest legendarische minipopfestival, ‘Prunuspop’. Weet goed wat er leeft en speelt en streeft naar behoud dorpse karakter. Maakt zich druk om economie, ondernemen, veiligheid, evenementen en cultuur.

 

 

23. Erik Bevaart 
Geboren en getogen in Pijnacker. Bestuurslid Cultuursupport Pijnacker-Nootdorp. Filmisch journalist, columnist en pophistoricus. Doordat hij werkzaam is geweest als hulpverlener in de Jeugdzorg is Erik scherp op het Sociaal Domein. Maakt zich druk om cultuur, jeugdzorg, citymarketing, veiligheid, cultureel erfgoed en monumentenzorg.

 

 

24. Hanneke Beijersbergen 
Woont in Pijnacker, echtgenote, moeder en oma. Van huis uit Docent Frans en al jaren werkzaam voor Moeders voor Moeders. Al vanaf het prille begin betrokken en rotsvaste steunpilaar voor Eerlijk Alternatief. Maakt zich druk om, leefbaarheid, jongeren en zeker ook ouderen.

 

 

25. Angelike van Duijn 
Woont met echtgenoot en twee kinderen in Pijnacker. Dochter heeft een meervoudige beperking, daarom is er regelmatig contact met de gemeente over complexe materie PGB, dagbesteding en vervoer. Werkt bij Dunea. Maakt zich druk om maatschappelijke voorzieningen, sport en mobiliteit.

 

 

26. Karina de Jong 
Woont met twee dochters in Klapwijk. Haar oudste dochter woont in het centrum in Pijnacker. Werkzaam bij KLM, vrijwilliger bij Stichting De Verbeelding, De Poort en secretaris in het bestuur van Eerlijk Alternatief. Maakt zich druk om ouderen, gehandicapten, mobiliteit, bouwen en wonen.

 

 

27. Henny de Ruiter 
Woont in hartje Pijnacker met zijn dochter en zoon. Werkt als adviseur bij een gemeente. Maakt zich druk om leefbaarheid, openbaar bestuur en bedrijfsvoering.

 

 

28. Martine Baarspul 
Woont met twee zonen in Pijnacker. Is van huis uit verpleegkundige, doceert Verpleegkunde aan HBO-V studenten, en werkt als tandartsassistente bij een tandartsenpraktijk in Pijnacker. Was in de raadsperiode 2010-2014 commissielid Welzijn voor Eerlijk Alternatief. Maakt zich druk om leefbaarheid, het Sociaal Domein, openbaar bestuur, bedrijfsvoering en jeugdbeleid.

 

 

29. Marjolijn Schaap 
Woont sinds 2014 in Pijnacker, ondernemer met atelier aan huis. Oprichter Repair Café, poppendokter, vrijwilliger bibliotheek en kunst- en cultuurevenementen. Maakt zich druk om duurzaamheid, integriteit, recycling, economie, ondernemen en kunst en cultuur.

 

 

30. Ruud Quik 
Woonde jaren in Nootdorp, nu in Pijnacker. Lijstduwer en vooral bekend als oud-voorzitter van de Nootdorpse voetbalvereniging SV Nootdorp die in 2017 naar de hoofdklasse promoveerde. Maakt zich druk om sport, veiligheid en recreatie.

 

 

31. Marco Filippo 
Woont in Delfgauw, en werkt in Pijnacker. Lijstduwer die samen met zijn echtgenote Elise de uitbater is van Café De Guyter. Marco organiseert en sponsort veel evenementen die bijdragen aan een betere leefbaarheid, zoals De Wintertent, de 12-inch race, de wielerronde van Pijnacker, maar ook de teams van DSVP en OLIVEO en natuurlijk nog veel meer. Maakt zich druk om leefbaarheid, horeca, evenementen, regelgeving, veiligheid en jeugdbeleid.